Не Білик і не Потап. І День Конституції - не день ВМСУ: Зеленський не спромігся розглянути представлення на нагороду сотень військових моряків, у тому числі на Героя України

Нагородження очікувалося в День військово-морських сил, однак Офіс президента проігнорував подання Міністра оборони і "вирішив нагородити викладача Одеського коледжу і рятувальника ДСНС".

Президент Володимир Зеленський вже півроку не може присвоїти звання “Герой України” військовослужбовцю Військово-морських сил. Про це розповів військовий експерт Тарас Чмут на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

“Минулого року Командування ВМС ЗС України ініціювало подання на присвоєння цієї нагороди одному з військовослужбовців флоту (я спеціально не озвучую його ім’я). Детально опрацювали і відібрали кандидатів, адже це перший “Герой” з флоту!”, – написав він.

За словами Чмута, нагородження очікувалося в День військово-морських сил, однак Офіс президента проігнорував подання Міністра оборони і "вирішив нагородити викладача Одеського коледжу і рятувальника ДСНС".

“Пане Президент, чому Комісія державних нагород та геральдики… фактично не проводить своїх робочих зустрічей та не реалізовує свої повноваження?.. Коли будуть реалізовані понад 300 подань на нагородження військовослужбовців, які чекають цього з 2014 року? Дехто з них вже й помер, а нагород все немає”, – поцікавився Чмут.

Військовий експерт висловив надію, що команда президента вирішить це питання до 24 серпня 2020 року.

“Це прості питання, відповідь на які не вимагає ні великих грошей, ні глобальних реформ. Але вони – це індикатор того, як ви – Володимир Зеленський, як Верховний головнокомандувач, – ставитеся до військовослужбовців ЗСУ, шануєте їх подвиг та жертовність”, – підкреслив експерт.

Блінкен назвав країну, яка є зараз головним постачальником військового обладнання для РФ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:05

Державний секретар США Ентоні Блінкен розкритикував підтримку Китаєм російської оборонної промисловості. Він заявив, що Пекін зараз є основним постачальником критичних компонентів для російського озброєння і бере таким чином участь у війні РФ проти Укр...

Знищили зерно для Азії та Африки: РФ вдарила по порту Південний на Одещині

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:29

Балістичний удар, який 19 квітня російські окупанти завдали по морському порту "Південний" (Одеська обл.) знищив аграрну продукцію, яка призначалася для країн Азії та Африки, інформують Патріоти України. Як повідомили у Міністерстві відновлення України...