"Не була готова": Зухвала операція ЗСУ в Курській області шокувала Росію, - Business Insider

Інститут вивчення війни заявив у своєму оновленому звіті в четвер, що "відсутність послідовної відповіді Росії" на просування України в Курську область свідчить про те, що вона застала Росію зненацька. Це, а також значний прогрес, якого досягла Україна за три дні, "вказує на те, що українські сили змогли досягти оперативної несподіванки вздовж кордону з Росією", передають Патріоти України з посиланням на Business Insider.

Зазначається, що елемент несподіванки був рідкістю під час вторгнення Росії в Україну. Аналітики давно помітили, що поширення безпілотних літальних апаратів на полі бою ускладнює будь-якій стороні непомітне пересування.

"І російські, і українські сили намагалися досягти оперативної несподіванки протягом останніх півтора року бойових дій через частково прозоре поле бою в Україні", - заявили в ISW. Але часткова прозорість все ще залишає простір для прихованої атаки. Українські війська у вівторок сміливо просунулися до Курська. Ця операція контрастує з їхніми попередніми ударами по цілях у Росії.

Попередні удари покладалися на безпілотники та ракети, а не на наземні сили. Геолокаційні кадри та облікові записи з Росії показують, що Україна змогла зробити "швидкий прогрес".

Деякі російські військові блогери заявили, що ЗСУ просунулися на кілька десятків кілометрів вглиб Курської області. Перевіреної інформації про просування небагато, і Україна її офіційно не визнавала. Але на це натякнув президент України Володимир Зеленський у своєму вечірньому зверненні в четвер, сказавши, що "Росія принесла війну на нашу землю, і вона повинна відчути, що вона зробила". "Росія не була готова до такої атаки, офіційні особи надали суперечливу інформацію", - пише видання.

Подалі від війни: Очільниця Мінреінтеграції Ірина Верещук запропонувала населенню Курщини евакуацію до України

четвер, 15 серпень 2024, 0:30

Мінреінтеграції відкрило цілодобову гарячу лінію для мешканців Курської області, які потребують гуманітарної допомоги або ж хочуть евакуюватися в Україну. Про це оголосила віцепрем'єр-міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірин...

Генпрокурор ФРН видав ордер на арешт українця за підрив "Північного потоку" – німецькі ЗМІ

середа, 14 серпень 2024, 23:45

Генеральний прокурор Німеччини Єнс Роммель видав перший ордер на арешт головного підозрюваного у підривах на газопроводі "Північний потік" у Балтійському морі, що сталися два роки тому. Ним є українець Володимир С., який донедавна проживав у Польщі. Пр...