"Не було ні страху, ні часу на роздуми": Партизан розповів, як власноруч ліквідував п'яних окупантів у Херсоні

"Арчі", український учасник руху опору в Херсоні, розповів, як він убив двох російських солдатів, які йшли вулицею міста навесні. Путінські військові прямували до свого табору, вони перебували у нетверезому стані, повідомляють Патріоти України.

Коли один спотикався, інший зупинився, щоб справити нужду на узбіччі тротуару. Раптом йому глибоко в праву сторону шиї встромили ніж, описує події CNN, почувши їх з розповідей "Арчі". "Я одразу прикінчив першого, а потім наздогнав іншого й вбив його на місці", — каже український партизан у Херсоні. Він згадує, що побачив "орків" й подумав, а "чому б і ні". За його словами, на той момент на вулиці не було ні світла, ні людей, тож він і скористався моментом.

20-річний хлопець - боєць змішаних єдиноборств, зі спритними ногами та гострими рефлексами, який раніше завжди носив ніж для самозахисту, але ніколи нікого не вбивав. CNN називає його позивним, щоб захистити його особу. "Адреналін зіграв свою роль. У мене не було ні страху, ні часу на роздуми", — каже він. "Перші кілька днів мені було дуже погано, але потім я зрозумів, що вони мої вороги. Вони прийшли до мене додому, щоб забрати це все в мене", - додає "Арчі".

Розповідь партизана була підтверджена українськими військовими та джерелами в розвідці, які підтримували зв’язок з ним та іншими партизанами. Він був одним з багатьох борців руху опору в Херсоні, місті з 290 тис. жителів до вторгнення, яке Росія намагалася зламати, але не змогла. "Я був не один у Херсоні, - каже "Арчі". - Багато було спритних партизанів. Кожної ночі вбивали щонайменше 10 росіян".

Спочатку були поодинокі операції, а потім жителі-однодумці почали об’єднуватися в групи, координуючи свої дії з українськими військовими та розвідкою. "У мене є друг, з яким ми їздили містом, шукаючи скупчення російських солдатів", - каже він. - Ми перевірили їхні маршрути патрулювання, а потім передали всю інформацію хлопцям на передовій, і вони знали, кому передати далі".

У Путіна особливий план: Армія РФ може почати великий наступ на Україну під час саміту НАТО, - Atlantic Council

середа, 24 квітень 2024, 17:50

Росія розпочала свою третю велику хвилю мобілізації в очікуванні майбутньої весняно-літньої кампанії. Президент Росії Володимир Путін 31 березня підписав указ про початок чергового призову на строкову військову службу, встановивши плановий показник до ...

"Камыш горит" - нарешті долетіло": У Маріупольському районі завдано удару по скупченню офіцерів РФ

середа, 24 квітень 2024, 17:30

У Маріупольському районі прилетіло по скупченю російських офіцерів, є двох- та трьохсоті. Про це повідомляє радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, передають Патріоти України. За його слова, влучання сталося у ніч проти 24 квітня у с. Бабах-Тарама. ...