Не бути Мар'яні міністром оборони: Нардепка Безугла потрапила до бази "Миротворця" за "умисну дискредитацію і деморалізацію ЗСУ"

У базі сайту Миротворець зʼявився профайл народної депутатки, заступниці голови комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Мар'яни Безуглої, передають Патріоти України.

Як зазначається, нардепка свідомо дискредитувала органи державної влади та управління України.

Зокрема, серед звинувачень Безуглої:

  • усвідомлені публічні дії, спрямовані на дискредитацію органів державної влади та управління України;
  • Усвідомлені дії, спрямовані на дискредитацію та деморалізацію Збройних сил України;
  • перешкоджання законній діяльності Збройних сил України;
  • свідомі дії, спрямовані на розкол громадянського суспільства в Україні;
  • свідоме поширення інформації, що містить державну таємницю та використовується Росією для досягнення стратегічних цілей під час планування і ведення бойових дій проти України та для проведення інформаційно-психологічних спецоперацій.

Цілеспрямована та системна діяльність Безуглої проти керівництва ЗСУ в період з 2022 по 2024 роки має "явні ознаки спланованої в інтересах російського агресора та невстановленої групи осіб інформаційної компанії", йдеться в повідомленні.

"Метою якої є дискредитація вищого командного складу Збройних сил України, деморалізація особового складу ЗСУ, зниження рівня довіри громадян України до своїх Збройних сил. Для досягнення цих цілей Безугла з групою невстановлених осіб через соціальні мережі свідомо вводила в оману громадян України та міжнародне співтовариство, публікуючи інформацію щодо діяльності ЗСУ та їхнього керівництва викривленою з явним маніпулятивним характером", - говориться в повідомленні.

Нагадаємо, днями комітет Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки ухвалив рішення про відкликання Безуглої з голови підкомітету з питань демократичного цивільного контролю.

Безугла неодноразово піддавала критиці головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, звинувачуючи його в "авторитарності" і поверненні до радянських методів управління армією.

Наприкінці червня депутатка заявила, що подала заяву у Державне бюро розслідувань на Сирського.

Раніше Безугла постійно здійснювала нападки на тоді ще головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. Зокрема, наприкінці листопада Безугла звинуватила Залужного у відсутності плану дій на 2024 рік.

"Це є однією з наших найважливіших місій": Міністр внутрішньої безпеки США звернув увагу на дивний фактор у замаху на Трампа

вівторок, 16 липень 2024, 14:48

У ситуації із замахом на кандидата в президенти США Дональда Трампа в Пенсільванії помітили дивний фактор. Стрілець Томас Метью Крукс, який здійснив у бік політика низку пострілів, не мав би мати доступу до "прямої лінії видимості", передають Патріоти ...

"Це катастрофа для України": В ЄС панікують через кандидатуру Венса на посаду віцепрезидента США

вівторок, 16 липень 2024, 14:44

В Європі вже наростає занепокоєння щодо другого президентського терміну Дональда Трампа і його впливу на зовнішню політику США. Призначення сенатора від штату Огайо Джей Ді Венса до передвиборчого штабу лише посилило сумніви щодо прихильності потенційн...