"Не через гарматне м'ясо": Військовий експерт пояснив, чому Білорусь важлива для Росії

Білорусь важлива для Росії, щоб мати буферну зону між своїми містами та НАТО. Також Росія активно використовує територію Білорусі для загроз Києву чи Варшаві. Про це в етері телеканалу FREEДОМ сказав незалежний військовий аналітик Олександр Алесін, передають Патріоти України.

На думку військового експерта, Білорусь не потрібна Росії через "гарматне м'ясо", адже білоруська армія є нечисленною. Алесін вважає, що проти України Лукашенко може відправити на війну 5-6 тис. солдатів.

Проте Білорусь має вигідне для Росії розташування. З одного боку, так можна загрожувати Києву та Варшаві, а з іншого - РФ може захиститись від нападу чи ракетних ударів по своїй території, маючи "буферну зону" в Білорусі.

"Припустимо, обстріл Росії ракетами. Якщо ці ракети будуть у районі Орші (місто на східному кордоні Білорусі, — ред.), то до Москви вони долетять за 3-5 хв., якщо вони будуть у районі Бресту та західніше, то це вже 10-15 хв.", — каже Алесін.

Також Росія зацікавлена у військово-промисловому комплексі Білорусі, адже ця держава може поповнювати озброєння країни-агресора. Олександр Алесін вважає, що білоруські війська не вторгатимуться на територію України.

Роль Білорусі у війні проти України

24 лютого з території Білорусі на Київ рушила російська окупаційна армія. Тоді ж білоруський міністр оборони зателефонував Олексію Резнікову та запропонував капітулювати. У березні на території Білорусі відбувались переговори між українською та російською сторонами. Проте за даними учасників цих переговорів, Росія не хотіла домовлятись, а лише висувала ультиматуми.

Наразі на білоруських полігонах продовжують тренуватись російські мобілізовані. Також ця держава надає агресору військову техніку для війни проти України.

На концерті Кобзона місячний рекорд та масована утилізація артилерії ворога: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 27 квітня

субота, 27 квітень 2024, 8:05

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 27.04.24 орієнтовно склали:

Масований наліт ударних БПЛА на Кубань: Атаковано два НПЗ, бітумний завод і військовий аеродром (відео)

субота, 27 квітень 2024, 7:59

У ніч на суботу за повідомленням російських джерел БПЛА атакували два нафтопереробні заводи, бітумний завод, військовий аеродром на Кубані та ряд інших об'єктів. . За повідомленням губернатора Краснодарського краю РФ Веніаміна Кондратьєва, було придуш...