Не через родинні зв'язки з Путіним: Чому на Кабаєву наклали санкції, - експерт

Велика Британія ввела санкції проти Аліни Кабаєвої, яку вважають коханкою Путіна. Причина такого рішення – не тільки у з'вязках з російським президентом. Аліну Кабаєву довго не чіпали, мовляв, у такий спосіб намагалися дати Путіну шанс "відійти" і не провокувати його на ядерну зброю. Політичний експерт Андрій Вігірінський розповів, що означає ім'я коханки кремлівського вождя у санкційних списках, передають Патріоти України.

З почуттями Путіна перестали рахуватись

"Напевно, з "тендітними почуттями" Путіна перестали рахуватись. Принаймні Велика Британія. Ймовірніше за все, вони вирішили, що його психологічне та душевне здоров'я для них не особливо важливе", – припустив експерт.

Андрій Вігірінський нагадав, що у ЗМІ неодноразово з'являлась інформація про те, що Кабаєва, ймовірно, є матір'ю кількох дітей Путіна. Проте такі дані відомі лише на рівні чуток, адже президент Росії – колишній ФСБшник, який приховує все, що стосується особистого життя.

Санкції накладались не за родинні зв'язки (з Путіним – ред.). Туди увійшли двоюрідний брат та його колишня дружина – цілий пакет тих, кого можна було б віднести до поняття сім'ї,
– заявив політичний експерт.

Пропагандистська діяльність Кабаєвої

Аліну Кабаєву, за словами експерта, внесли до санкційного списку як членкиню російського акціонерного товариства "Национальная Медиа Группа" (НМГ). Мовиться про холдингову компанію, що володіє частками основних російських пропагандистських ЗМІ.

"Підстава (для санкцій – ред.) – це участь у пропаганді, просування російських та антиукраїнських тез і завдавання шкоди під час ведення безпосередньо війни на інформаційному полі", – сказав Андрій Вігірінський.

Готуючись до війни Путін, ймовірно, переєстрував ту власність, яка складала для нього цінність, зі свого кола найближчих родичів, припустив Вігірінський. Важливий якраз символічний момент, адже зазвичай у дипломатії не заведено застосовувати санкції щодо керівників країн, мовляв, "з ними ще комунікувати".

"Багато в чому символічно запровадили ці санкції, продемонструвавши, що Велика Британія не налаштована на будь-який подальший діалог чи покращення відноси з Росією, яку очолює Путін", – зауважив політичний експерт.

Джерело: 24 канал

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...