Не дарма у Шойгу істерять: Легіон "Свобода Росії" назвав втрати армії РФ унаслідок рейду добровольців до Білгородської та Курської областей

Російські воїни-добровольці, які на боці Сил оборони України борються з окупантами, вранці 21 березня завдали ударів по Бєлгороду (РФ) у відповідь на нову ракетну атаку агресора по Україні. Основною метою рейдів на територію Росії захисники назвали допомогу ЗСУ, а кінцевою – знесення режиму диктатора Володимира Путіна, передають Патріоти України.

21 березня представники Легіону "Свобода Росії" (Олексій Барановський, позивний "Любисток"), Російського добровольчого корпусу (Деніс Нікітін, White Rex) і Сибірського батальйону (боєць із позивним "Холод") виступили на спільній пресконференції. Пряму трансляцію вів YouTube-канал Ukrinform.

Захисники розповіли про свій новий рейд на територію противника, який розпочався 12 березня і, станом на 21-е число, продовжувався.

Відповідаючи на запитання щодо цілей обмеженої військової операції в Росії, Нікітін метою номер один назвав допомогу Силам оборони України, щоб країна-агресор програла у війні.

"Мета номер два – це, безумовно, продовжити наш визвольний похід, поставити прапор РДК над кремлівською стіною, над Білим домом [у Москві]. І, однозначно, деконструювати режим, який душить нашу батьківщину вже протягом не одного десятка років", – сказав представник Російського добровольчого корпусу.

Сибірський батальйон також хоче "демонтажу поточної російської влади". "У нас думка єдина. Те, що зараз намагається керувати Росією, не має існувати", – наголосив воїн у балаклаві з позивним "Холод".

"Колеги абсолютно справедливо говорять... Безумовно, головне завдання – це ліквідація путінського режиму за кордонами України. А коли ми перебуваємо на території України, звичайно, ми беремо участь в обороні України. Завдання – сприяти виходу на кордони 1991 року", – заявив воїн "Свободи Росії" Барановський.

Росія може спробувати "відтягнути" сили ЗСУ: Генерал оцінив загрозу для прикордоння України

четвер, 9 травень 2024, 8:22

Генерал-майор запасу ЗСУ Сергій Кривонос заявив, що росіянам не вистачає сил, щоб забезпечити повноцінний наступ на Суми та Харків. Про це пише "Еспресо". "Окремо, що стосується Сум та Харкова, то росіяни мають певну кількість сил та засобів на рівні 5...

Марджорі Тейлор Грін та вся російська агентура спіймала облизня: Палата представників Конгресу США проголосувала проти відставки спікера Майкла Джонсона

четвер, 9 травень 2024, 8:15

Палата продемонструвала міцну двопартійну єдність у цьому питанні, завдавши трампістам-українофобам в Конгресі нищівної моральної поразки. Переважна більшість республіканців і демократів у Палаті представників США проголосували проти подання щодо відст...