Не дати Байдену зробити фатальний крок: Верховна Рада звернеться до Конгресу США щодо санкцій проти будівництва "Північного потоку-2"

Конгрес неоднозначно оцінює наміри адміністрації Байдена піти на поступки Москві у цьому питанні

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков доручив профільному комітету розглянути проєкт постанови про звернення парламенту до Палати представників і Сенату Конгресу США щодо впровадження санкцій через будівництво газопроводу "Північний потік-2". Про це Разумков повідомив на пленарному засіданні парламенту в четвер, повідомляють Патріоти України з посиланням на агентство "Інтерфакс-Україна".

"Наразі готується... проєкт постанови про звернення Верховної Ради України до Палати представників і Сенату Конгресу Сполучених Штатів Америки 117-го скликання щодо активізації зусиль зі зміцнення енергетичної безпеки України та Європи шляхом впровадження санкцій стосовно будівництва газопроводу "Північний потік-2", - повідомив Разумков.

Спікер доручив профільному комітету ВР у четвер провести засідання і підготувати цей проєкт постанови до розгляду на засіданні парламенту 21 травня після "години запитань до уряду".

Як повідомлялося, адміністрація президента США Джо Байдена вирішила відмовитися від санкцій проти компанії-оператора "Північного потоку 2" - Nord Stream 2 AG і її керуючого директора Матіаса Варніга.

Водночас Держдепартамент США запропонував ввести санкції щодо чотирьох російських кораблів, які беруть участь в будівництві "Північного потоку-2", і чотирьох пов'язаних з проєктом компаній.


В Харкові росіяни вдарили ракетами по психіатричній лікарні, де було 65 людей

субота, 27 квітень 2024, 7:23

Внаслідок атаки, уламкові поранення отримала пацієнтка лікарні 1970 року народження. Росіяни вдарили двома ракетами по лікарні в Харкові, при цьому була атакована психіатрична лікарня. Про наслідки атаки у суботу, 27 квітня, повідомляє поліція Харківщи...

Окупанти намагаються обійти Часів Яр з флангів, але успіхів не мають: Військовий розповів, що відбувається

субота, 27 квітень 2024, 6:22

Противник намагається обійти Часів Яр з лівого та правого флангів, щоб взяти в оперативне оточення. Внаслідок цього йдуть дуже складні бої в Іванівському та Богданівці. Водночас протягом останніх тижнів ворог не зміг досягти значних успіхів в обох насе...