Не дати нечистим на руку ділкам вкрасти душу народу: "Із землею жартувати не можна", - Кравчук про турборежим продажу базової цінності України (відео)

Перший президент Леонід Кравчук закликав дуже обережно та виважено підходити до питання зміни статусу останнього стратегічного ресурсу держави. Адже помилка може коштувати Україні самої державності, а українцям самоідентичності, зазначають Патріоти України. Про це він заявив в ефірі "Свободи слова Савіка Шустера".

Він заявив: "Із землею жартувати не можна. Це корінне питання. Це душа. Як ми кажемо, мова - душа. Я скажу: душа українського народу - це земля. Вона дає нам силу. Дала нам коріння українське. Я колись цікавився, скільки письменників і поетів українських і яке їхнє походження. 94% - із села. Отже, мова - душа, культура – там, у землі. Коріння там. Крона різна, на жаль. І така, як зараз, вона не розуміє, де коріння. Тому я звертався і звертаюся до тих, хто буде жартувати із землею або думає, що можна це зробити швидко, не зважаючи на фермерів, а фермер – це українське життя на майбутнє, це робочі руки, це сила, це майбутнє України".

"Наступне. Земля - це безпека України. Землю можна захопити двома шляхами: силою або купити. Можна купити землю, і ви будете наймитом на чужій землі. Я був наймитом на землі, бо мої батьки ходили працювати на панщину до поляків. Я був наймитом", - підкреслив перший президент.

"Тому з продажем землі, з оцінкою землі гратися не можна", - резюмував Кравчук.


Готується вступити у війну? Білорусь закріпила у військовій доктрині надання допомоги союзникам

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:26

Білорусь оновила військову доктрину, в якій закріпила можливість надання допомоги союзникам. Зокрема, відправки військових. передають Патріоти України з посиланням на військову доктрину Білорусі. "Білорусь вважає за можливе надання військової допомоги ...

Буде чим відбивати атаки: Іспанія надасть Україні партію ракет для Patriot, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:42

Іспанія передасть Україні ракети для систем Patriot, попри тиск з боку НАТО і ЄС, які вимагають від європейських країн, що мають цю систему американського виробництва, передати їх Києву, передають Патріоти України. За словами урядових джерел, рішення п...