Не дати перетворити Україну на Росію та Білорусь: Гройсман вимагає від влади прибрати руки від свободи слова через закон про олігархів

Оприлюднений проект закону "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)" не працюватиме на знищення олігархії в Україні, натомість наближатиме тотальний провладний контроль всіх ЗМІ. Про це сказав лідер політичної партії "Українська стратегія Гройсмана" Володимир Гройсман в ефірі "Свобода слова Савіка Шустера" на телеканалі "Україна".

Як наголосив Гройсман, назва законопроекту – правильна, і, напевно, є політична воля насправді позбутися олігархічних впливів. Але, якщо заглибитися в текст законопроекту, то більшість його термінів і статей стосуються не олігархів, а саме медіа.

"Я роблю припущення, що це непрофесійний подарунок до Дня журналіста. Це боротьба не з олігархією, а боротьба за те, щоб влада контролювала 100% інформаційного простору України", – сказав політик.

За словами Володимира Гройсмана, правильна політична воля - побороти олігархію.

"Але треба боротися за краще політичне рішення. Захистіть свободу слова. Журналісти мають спокійно працювати, а українці – визначати і обирати… Приберіть руки від свободи слова", – зазначив Гройсман.

Як зазначив політик, у законопроекті мають бути принаймні три головні речі – свобода роботи ЗМІ, анонсування зустрічей "чиновник-олігарх", а також можливість перевірки чиновників на поліграфі – на предмет корупційних дій.

"Подайте якісний документ – не давайте цю "фількіну грамоту", - наголосив Гройсман.

Готується вступити у війну? Білорусь закріпила у військовій доктрині надання допомоги союзникам

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:26

Білорусь оновила військову доктрину, в якій закріпила можливість надання допомоги союзникам. Зокрема, відправки військових. передають Патріоти України з посиланням на військову доктрину Білорусі. "Білорусь вважає за можливе надання військової допомоги ...

Буде чим відбивати атаки: Іспанія надасть Україні партію ракет для Patriot, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:42

Іспанія передасть Україні ракети для систем Patriot, попри тиск з боку НАТО і ЄС, які вимагають від європейських країн, що мають цю систему американського виробництва, передати їх Києву, передають Патріоти України. За словами урядових джерел, рішення п...