Не дати спуску Х**лу: Сенат США закликав Байдена збільшити тиск на Росію - резолюцію прийняли одноголосно

енаті США затвердили резолюцію, у якій висловили підтримку незалежної України і засудили військову агресію РФ. Документ прийняли одноголосно і без заперечень, пише Associated Press, передають Патріоти України.

У прийнятій резолюції сенатори закликали президента Сполучених Штатів Джо Байдена змусити уряд США посилити тиск на Росію і всіма доступними інструментами накласти "значні витрати" на Росію й "відновити мир у Європі".

При цьому в тексті документа наголошується, що резолюцію не можна тлумачити як заохочення використовувати військову силу проти РФ чи вводити збройні сили США в Україну.

Варто зазначити, що документ не має сили закону. Проте ним сенатори підтвердили "непохитну підтримку Сполученими Штатами безпечної, демократичної та незалежної України". Також вони засудили нарощування російської військової потужності на кордоні з Україною.

Зазначається, що чимало сенаторів хотіли піти ще далі і запровадити санкції проти російського президента Володимира Путіна через стягування військ до українського кордону, проте вирішили поки що покладатися на дипломатичні зусилля і стратегію Білого дому.

"Як тільки ви починаєте...": Київ має нестандартно реагувати на тактику Путіна, - швейцарський експерт

субота, 20 квітень 2024, 7:38

Відео з фронту свідчать про те, про що вже давно говорять військові експерти, Росія має проблеми з постачанням достатньої кількості матеріалів для війни в Україні, передають Патріоти України. На кадрах видно, як російські військові пересуваються прифро...

Ситуація патова для всіх? Росіяни посилюють мобілізацію для наступу, але їм це може не допомогти, - ISW

субота, 20 квітень 2024, 7:30

Російські війська посилюють криптомобілізацію напередодні очікуваної наступальної операції влітку 2024 року. Однак їм буде складно швидко створити ефективні резерви на оперативному і стратегічному рівнях через великі втрати на фронті в Україні та у вип...