Не держави Балтії: В ISW назвали країну, яка може стати наступною жертвою РФ після України

Молдова може стати наступною жертвою російської агресії після України. Таких висновків дійшли американські аналітики із Інституту вивчення війни (ISW), йдеться у звіті, передають Патріоти України.

Вони зазначають, що Росія продовжує інформаційно дестабілізувати ситуацію в Молдови, виставляючи РФ захисницею російськомовних, які нібито перебувають під загрозою.

"27 грудня російське державне інформаційне агентство ТАСС повідомило, що 19,1% школярів у Молдові обирають навчання російською мовою. ТАСС стверджував, що відмова уряду Молдови визнати російську мову державною в 1989 році призвела до війни в Придністров’ї та конфлікту з Гагаузією. Далі видання запевнило, що керівна проєвропейська молдовська "Партія Дії та Солідарності" посилює ці ймовірні давні мовні розбіжності, не надавши російській мові статусу "мови міжнаціонального спілкування", - цитує ISW пропагандистське ЗМІ.

Американські аналітики пояснили, що твердження про те, що "Партія Дії та Солідарності" загрожує російськомовним у Молдові, дозволяють Кремлю "обґрунтувати будь-яку потенційну підтримку Росією прокремлівських акторів як гуманітарну спробу захистити російськомовних, а не спробу політичної дестабілізації самої Молдови"

"Кремль використав саме цю лінію аргументів як одну з підстав для свого повномасштабного вторгнення в Україну в 2022 році. Росія, ймовірно, намагаєтьсявиправдати будь-які майбутні дії в Молдові як спробу захистити своїх "співвітчизників за кордоном", термін, який Росія широко визначила як етнічних росіян і російськомовних осіб за межами Росії, незалежно від їхнього громадянства", - підкреслили в ISW.

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...

Москва в паніці надзвонювала в Вашингтон: Пентагон відмовив Україну від секретної спецоперацію на території Росії, — NYT

субота, 27 липень 2024, 13:01

ЗСУ нібито збиралися провести операцію в глибокому тилу ворога. З цього приводу міністр оборони РФ телефонував главі Пентагону, що, як зазначають американські журналісти, досить незвично. На початку липня міністр оборони США Ллойд Остін отримав проханн...