"Не ділити людей": У Кабміні Гончарука розкрили плани щодо долі закону про українську мову

В Україні є закон про державну мову, який і буде виконувати. Про це в інтерв'ю "Громадському" розповів міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський, зазначають Патріоти України.

"Що стосується мови, то я вважаю, що є закон про мову, який треба виконувати. І я поки не бачу причин, щоб анонсувати якісь зміни в цей закон", – заявив чиновник.

Також міністр повідомив, що не вважає, що люди, які говорять російською, творять "руській мір".

"Також я не згоден з тим, що президент був творцем "руського міра". Наприклад, я все життя говорив російською мовою. І я взагалі не хочу ділити людей за мовним принципом", – зазначив він.

Бородянсій визнав, що "руській мір" можна творити українською, англійською та іншими мовами.

"Все залежить від того, які дії ми здійснюємо, як ми налаштовані і як ми відстоюємо наші національні інтереси. Я вважаю, що сьогодні ми відстоюємо українські національні інтереси і будемо його відстоювати", – додав міністр.

Закон про мову в Україні

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...