Не для українських "ватників": У СБУ розповіли, кому призначався знайдений на Одещині дивізіон російських ЗРК "Печора"

РФ використовувала українські порти для нелегального переправлення зброї у країни під санкціями ООН.

У Службі безпеки України відзвітували про блокування міжнародного каналу нелегального постачання Росією озброєння до країни під санкціями ООН. Зокрема, серед зброї, яку намагалися переправити, був і знайдений в Одесі дивізіон ЗРК "Печора". Про це повідомили у прес-службі СБУ, передають Патріоти України.

Працівники спецслужб виявили на території України місця незаконного зберігання тридцяти шести ракет 5В27Д до ЗРК С-125 "Печора", які належать ВАТ "Рособоронекспорт", протитанкові міни та гранатомети. Як виявилося, вся знайдена зброя російського виробництва призначалася для країн, які перебувають під санкціями ООН.

"Під час санкціонованих слідчих дій правоохоронці додатково вилучили на території одного з морських портів гранатомети РПГ-7, РПГ-18 і РПГ-22, протитанкові міни ТМ-62М, протипіхотні міни МОН-100 та тротилові шашки загальною вагою понад двісті кілограмів. Також було виявлено гранати до РПГ-7, упаковки порохового заряду до ПГ-7ПМ, коробки із електродетонаторами та підривачі МВЧ-62", – зазначили в СБУ.

Там наголосили, що РФ використовувала українські порти, як транзитну "базу" для поставок озброєння у треті країни. "З початком російської агресії цей арсенал міг бути використаний спецслужбами Росії для створення так званих "закладок" зброї на півдні України для дестабілізації ситуації в регіоні диверсійними групами, контрольованими РФ", – додали у відомстві.

Нагадаємо, 27 березня а Одещині знайшли партію контрабандних російських ракет "земля-повітря" для ЗРК "Печора" в повному обладунку. Ракети мають дальність 18 кілометрів і 18 кілометрів висоти ураження цілей. Вилучене майно – боєприпаси і ракети, військовий прокурор пропонує віддати Збройним силам України.

"Відчай державної машини й пропаганди": У МЗС України росіянам пояснили, у чому різниця між ордером на арешт Путіна і "розшуком" Зеленського

субота, 4 травень 2024, 19:43

Оголошення президента України Володимира Зеленського в розшук міністерством внутрішніх справ РФ є "нікчемним". Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ України, яку 4 березня поширила пресслужба відомства, передають Патріоти України. "Росі...

Ці люди ніяк не можуть зупинитися: МВС РФ оголосило в розшук командувача Сухопутних військ ЗСУ

субота, 4 травень 2024, 18:52

Міністерство внутрішніх справ Російської Федерації оголосило в розшук командувача Сухопутних військ Збройних сил України Олександра Павлюка. Про це у суботу, 4 травня, повідомляють пропагандистські агентства РИА Новости і ТАСС, передають Патріоти Украї...