Не догледіли: У США розслідують, як Крукс зміг наблизитися до Трампа зі зброєю на менш ніж 150 метрів

Секретна служба США розслідує, як нападник, озброєний гвинтівкою типу AR, зміг підійти досить близько, щоб вистрілити і поранити колишнього президента Дональда Трампа на мітингу в Пенсильванії. Це стало колосальним провалом одного з основних обов'язків відомства, передають Патріоти України.

Про розслідування повідомило видання AP. Аналіз понад десятка відео, фотографій та супутникових знімків, проведений журналістами, показує, що стрілець зміг підібратися менш ніж на 150 метрів до сцени, де виступав колишній президент, – відстань, з якої хороший стрілець міг би влучити в мішень у людський зріст.

Зазначається, що нападник стояв на даху виробничого заводу на північ від території фермерського шоу "Батлер". Як пише агенція, стрілець, якого вбили співробітники Секретної служби, зробив кілька пострілів по сцені з "піднесеної позиції за межами місця проведення мітингу".

Секретна служба не була присутня на вечірній пресконференції, де представники ФБР і поліції штату Пенсильванія інформували журналістів про хід розслідування стрілянини. Спеціальний агент ФБР Кевін Роєк назвав "дивним" той факт, що нападник встиг вистрілити перед тим, як був убитий. Адже, як розповіли журналістам двоє представників правоохоронних органів, на мітингу були присутні члени контрснайперської та штурмової груп Секретної служби.

Йдеться про добре озброєну контрштурмову групу з кодовою назвою "Яструбине око", яка відповідає за усунення загроз. Крім того, контрснайперська команда, відома під кодовою назвою "Геркулес", використовує біноклі дальнього радіуса дії й оснащена снайперськими гвинтівками для усунення загроз на великих відстанях.

Міністр внутрішньої безпеки США Алехандро Майоркас заявив, що його відомство і Секретна служба працюють з правоохоронними органами над розслідуванням стрілянини.

Американці вимагають розслідування інциденту. Зокрема, республіканець від штату Кентуккі та голова Комітету з нагляду Палати представників Джеймс Комер заявив, що політичне насильство у всіх формах є неамериканським і неприйнятним.

"Є багато питань, і американці вимагають відповідей", – сказав він. Конгресмен Річі Торрес, демократ від штату Нью-Йорк, закликав розслідувати "збої в системі безпеки" на мітингу та вчитися на помилках, щоб уникнути їх повторення. Особливо коли це може мати наслідки для нації.

ФБР заявило, що очолить розслідування стрілянини, співпрацюючи з Секретною службою та місцевими і державними правоохоронними органами.

Розрахунок Путіна - дотягнути до листопада: Фейгін пояснив, на що робить ставку Кремль

вівторок, 16 липень 2024, 0:20

Російський опозиційний політик Марк Фейгін в інтерв'ю ведучому програми "Студія Захід" Антону Борковському зазначив, що російський диктатор Володимир Путін намагається довести, що з президентством Дональда Трампа ситуація погіршиться у російсько-україн...

Такого приниження Будапешт ще не переживав: Через "мирні вояжі" Орбана Урсула фон дер Ляєн скасувала візит колегії Єврокомісії до Угорщини

понеділок, 15 липень 2024, 23:40

Брюссель дав чіткий сигнал щодо неприпустимості неузгоджених з керівництвом ЄС дій країни, котра тішиться піврічним головуванням в спільноті. Єврокомісія вдалася до деяких заходів щодо Угорщини через останні події, які відбувається в ЄС під час головув...