Не домовились з Ердоганом: Випуск Україною БПЛА Bayraktar TB2 наразі не можливий

ЗСУ планували придбати до 48 Bayraktar TB2 української зборки, що мало знизити ціну на 35%. Без цієї угоди ЗСУ закупатиме турецьких безпілотників явно менше. Ніхто не відкидає сподівання на аналоги суто українського ВПК, що мають з'явитися за 1-2 роки.

БПЛА Bayraktar TB2 українського виробництва поки не буде

Ударних БПЛА Bayraktar TB2 українського виробництва поки не буде. Про це виданню ОПК розказало джерело в Кабміні Шмигаля, зазначають Патріоти України.

Основною причиною неможливості виробництва їх на території нашої держави називається законодавство, за яким народ України при створенні спільного підприємства володіє 50%+1 акцією.

Турецьку сторону такий варіант не влаштовує і вони бажають мати контрольний пакет акцій та вже заявили про наміри вкласти 100% від потрібних інвестицій.

При існуючому законодавстві всі наші підприємства державні або казенні. За чинного законодавства, при створенні спільного підприємства наше підприємство повинно мати не менше 50% + 1 акцію. В свою чергу, турецька сторона не хоче мати менше 50%, — пояснив співрозмовник агенції.

В Україні вже розроблений відповідний законопроєкт, що б дозволив реструктуризувати держпідриємства ОПК та провести їх корпоратизацію та акціонування.

Bayraktar TB2 під час пусків в Україні

І це камінь спотикання. Вони вже втомилися від розборок і від неможливості за українським законодавством створити підприємство, де у них буде більше 50% акцій, — додав співрозмовник агенції.

Раніше оговорювалося, що при створенні спільного підприємства продукція підприємства для української армії мала б коштувати для ЗСУ дешевше. Тепер, за його словами, ця позиція втратила актуальність.

Про те що Туреччина готова вкласти кошти та самостійно побудувати новітнє підприємство для виробництва в Україні безпілотників розказав міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський.

Вони попросили їм знайти в Україні майданчик з певними вимогами, на якому вони побудують підприємство для виробництва БПЛА силами українських фахівців. Зараз ми проводимо пошук цього майданчика, – повідомив тоді Олег Уруський.

Турецький БПЛА Akinci зі встановленими двигунами

Відзначалось, що це підприємство буде мати право продавати свою продукцію, як на вітчизняний ринок, так і за кордон.

У Мелітополі окупанти видали паспорти РФ 14-річним дітям, - омбудсмен Лубінець

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:04

У тимчасово окупованому Мелітополі 14-річним вихованцям обласного центру соціально-психологічної реабілітації, які залишились без батьківського піклування, ворог примусово видав російські паспорти. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав л...

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...