Не допомогли ні суд, ні персональні гарантії Зеленського: Україна зазнала потужного репутаційного удару. Канадський інвестор демонтував сонячну електростанцію через підступи Коломойського

Улюблений "неолігарх" Зеленького намагався перекупити СЕС за безцінь, відрізавши її від електрики під приводом безкінцевого ремонту мережі

Канадська компанія TIU, яка 3 роки тому збудувала сонячну електростанцію у Нікополі, демонтувала обладнання і залишає місто. Про це йдеться у матеріалі Голосу Америки, зазначають Патріоти України.

"Система правосуддя виявилась неспроможною захистити наші інвестиції в Нікополі. Тож ми вирішили піти звідти", – сказав гендиректор TIU Canada Майкл Юркович.

 Демонтаж обладнання СЕС

Він нагадав, що президент України Володимир Зеленський давав TIU персональні гарантії, вітаючи їхню роботу на інвестиційній конференції в Оттаві.

Канадські бізнесмени заявляють, що стали жертвою рейдерської атаки олігархів. Сонячна електростанція працювала на території Нікопольського феросплавного заводу. Два роки тому їх від’єднали від заводських електромереж, пославшись на необхідність ремонту.

"Простій триває, ремонт ніхто не веде. Тим часом від власників феросплавного заводу пролунала пропозиція продати об’єкт за безцінь", – скаржиться Юркович.

Спроба оскаржити в судах провалилась. "Останньою краплею для мене було те, як з нами обійшлися в суді. І як деякі люди намагалися впливати на наших людей – через політичний тиск, через погрози", – розповідає Юркович.

 Територія колишньої сонячної електростанції
Нікопольський феросплавний у свою чергу заявляє, що канадські інвестори шантажують завод, не дають металургійному гіганту ремонтувати власні електромережі.

Нагадуємо:

Компанія TIU Canada працює на ринку України з 2016 року. У 2018 була встановлена Нікопольська СЕС, розрахована на 10,5 МВт.

Нікопольський завод феросплавів належить групі "Приват" олігарха Ігоря Коломойського.

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...

Коли Україна дозріє до таких моральних стандартів? Глава МЗС Латвії йде у відставку через журналістське розслідування

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:05

За інформацією журналістів, Кріш'яніс Каріньш нібито витратив до 1,3 мільйона євро на оренду приватного літака для офіційних поїздок. Кріш'яніс Каріньш, міністр закордонних справ Латвії, у четвер, 28 березня, заявив, що піде у відставку після скандалу,...