"Не допоможуть плани А, Б і так до кінця всієї абетки": Клімкін прокоментував ситуацію із паспортами РФ у "міністрів" "ЛДНР"

Масова російська паспортизація руйнує будь-яку логіку Мінська.

Павло Клімкін. Фото: соцмережі.

Колишній міністр закордонних справ України Павло Клімкін прокоментував скандал з паспортами РФ, які виявилися у "представників Донбасу" в Тристоронньої мінської групи. Він в Facebook написав, як вирішити проблему, передають Патріоти України та пропонують вашій увазі його допис без змін та скорочень.

Російські паспорти представників окупаційних адміністрацій у Мінську аж ніяк не є сюрпризом. Це і так було відомо. Скоро РФ "забезпечить" там паспортами майже всіх. Російські бюджетні гроші, силовики, рубль як платіжний засіб, автомобільні номерні знаки, офіційна російська мова там вже є. Я вже не кажу про перейменування міст на сталінський лад.

Тотальна паспортизація Донбасу є вирішальним засобом назавжди зав’язати його на Росію і мати можливість втручатися в наші справи під приводом захисту російських громадян. А видача паспортів на Донбасі, що під нашим контролем, має на меті розширити їхню сферу впливу. Саме тому присутність там постійної міжнародної місії стає нагальною необхідністю. У якості "перехідного" етапу це вже нічого не дасть, інакше Донбас завжди буде "троянським конем" для України.

Ця Росія ніколи не залишить мети зруйнувати Україну та її державність. Масова російська паспортизація руйнує будь-яку логіку Мінська. Без вирішення проблеми російських паспортів Донбасу ніяке стале рішення або врегулювання неможливе, а це працює тільки з міжнародною присутністю. Можна скільки завгодно "розмірковувати" про плани А, Б і так до кінця всієї абетки, але будь-яке врегулювання без розв’язання цієї фундаментальної проблеми створить більше загроз, ніж нівелює.

Окупанти вдарили ракетами по житловому комплексу у центрі Харкова

середа, 24 квітень 2024, 11:44

Близько 00:30 24 квітня російська армія завдала ракетних ударів по Шевченківському району Харкова. Було зафіксовано влучання двох ракет на територію житлового комплексу, повідомляють Патріоти України. "Пошкоджено три багатоповерхівки, щонайменше 33 при...

"Навіть такою малою кількістю": Згурець назвав пріоритетні цілі для застосування ATACMS

середа, 24 квітень 2024, 11:24

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець зазначив, що пріоритетними цілями для застосування ATACMS дальністю 300 км є ворожі командні пункти й бази зберігання боєприпасів. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспрес...