Не допустити нової "Мюнхенської змови": Редакція Washington Post закликала змінити політику США щодо України

Влада змінилася, а Трамп продовжує звинувачувати Україну у втручанні в президентські вибори.

Журналісти американського видання Washington Post просять владу США змінити політику щодо України. Як повідомляється в редакційній статті видання, опублікованій 1 грудня, Вашингтону слід допомогти президенту України Володимиру Зеленському, перед яким стоять непрості завдання, передають Патріоти України.

На думку редакторів видання, українському лідеру необхідно буде укласти нового контракту з МВФ і провести конструктивну зустріч в Парижі 9 грудня з лідерами Росії, Франції та Німеччини. Автори матеріалу нагадують, що впродовж багатьох років в такі складні моменти США завжди надавали Україні вагому підтримку. "Не тільки для підтримки демократії, яка бореться, але і для просування стратегічних інтересів США, таких як стримування російської агресії в Європі", - йдеться в статті.
Журналісти вважають, що президент Дональд Трамп створив у відносинах з Україною дипломатичний вакуум і ігнорує політичну традицію щодо Києва. У статті автори нагадують, що Зеленський до сих пір не був запрошений в Білий дім. До того ж, влада змінилася, а Трамп продовжує звинувачувати Україну у втручанні в президентські вибори.

"Останні двоє (Меркель і Макрон), ймовірно, будуть тиснути на українців, щоб вони пішли на поступки російському правителю - адже така угода дозволить їм відновити європейські відносини з Росією", - припускають редактори видання.

У матеріалі міститься звернення до членів Конгресу, яких закликають вплинути на Трампа і держсекретаря Майка Помпео з метою зміцнити відносини США з Україною і призначити нового чиновника, відповідального за мирні переговори від імені Сполучених Штатів. "Вкрай важливо, щоб Сполучені Штати продемонстрували свою прихильність незалежності України. В іншому випадку збиток, нанесений містером Трампом, тільки посилиться", - підсумували в Washington Post.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...