Не допустити розбрату та розколу: Скандал у ПЦУ отримав раптову надію на припинення

Патріарх Філарет після непорозумінь запросив предстоятеля ПЦУ Епіфанія на спільні священнослужіння до Володимирського собору, і пояснив причину свого демаршу

Після скандальної заяви про можливий розкол, патріарх Філарет запросив предстоятеля ПЦУ, митрополита Епіфанія 14 травня вшанувати пам'ять священномученика Макарія. У Епіфанія поцікавилися, чи не вважає він приниженням для себе служити з Патріархом Філаретом. Про це говориться у листі Патріарха Філарета, я, зазначають Патріоти України.

У своєму листі Філарет зауважив, що до нього надійшла інформація із засобів масової інформації, що Епіфаній висловив незадоволення тим, що не запрошений на святкування пам’яті святого священномученика Макарія, митрополита Київського.

«Причина полягає в тому, що Ви, після обрання Вас Предстоятелем УПЦ, жодного разу зі мною не звершували Божественну літургію - протягом п'яти місяців. У мене виникла думка, може вона помилкова, що Ви вважаєте приниженням для себе служити з Патріархом Філаретом? Крім того, як мені відомо, Ви намагаєтесь послужити літургію чи то в м.Дніпро, чи в м.Маріуполі і там зібрати архієреїв нашої Церкви на противагу святкуванню в м.Києві у Володимирському соборі, де перебувають святі мощі священномученика Макарія», - зазначив Філарет, звертаючись до Епіфанія.

Водночас Патріарх Філарет повідомив наступне: «Оскільки своїм незадоволенням Ви висловили бажання взяти участь у святкуванні покровителя нашої Української Православної Церкви сщмч. Макарія, митрополита Київського, я з радістю запрошую Ваше Блаженство на свято святителя Макарія у кафедральному патріаршому соборі 14 травня, де ми щорічно збираємося всім єпископатом для утвердження нашої єдності і зміцнення нашої Церкви».

Нагадаємо, раніше у коментарі ТСН глава ПЦУ Епіфаній сказав, що його не запрошували на літургію і зустріч у Володимирському соборі 14 травня.

Як відомо, предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній зустрівся з главою УПЦ Московського патріархату митрополитом Онуфрієм під час церемонії вшанування пам’яті загиблих у Другій Світовій війні.

"Довгий Нептун" у дії: Україна у 10 разів наростила виробництво ракети, яка стала фатальною для ЧФ РФ

середа, 24 квітень 2024, 9:55

"Нептун" став улюбленою ракетою України для знищення Чорноморського флоту Росії. Все більше і більше таких ракет сходить з виробничої лінії. Як йдеться у матеріалі Forbes, зустріч "Нептуна" з багатьома російськими суднами закінчилася фатально для ворож...

"Кращі" кадри: Окупанти призначають директорами навчальних закладів лаборантів і двірників, - ЦНС

середа, 24 квітень 2024, 9:52

У зв'язку з дефіцитом педагогічних працівників на окупованих територіях, загарбники призначають директорами навчальних закладів лаборантів і двірників, передають Патріоти України з посиланням на Центр національного спротиву (ЦНС). Зазначається, що поп...