"Не дозволимо нас шантажувати": Лідерка "зелених" Німеччини звинуватила Кремль у маніпуляціях через "Північний потік-2"

Анналена Бербок. Фото: Рейтерс.Співголова партії Німеччини "Союз-90"/"Зелені" Анналена Бербок відкрито звинуватила Росію в газовому шантажі Європи. Гучну заяву вона зробила в інтерв'ю виданню Funke, передають Патріоти України.

Рекордні ціни на газ в Європі цієї осені, які досягли майже $ 2000 за тисячу кубометрів, за словами Бербок, пов'язані з дефіцитом "блакитного палива". "Ми спостерігаємо "гру в покер" з боку Росії, яка пристойно скоротила поставки газу", - сказала лідер "зелених". З її слів, такі заходи Кремль пустив в хід, щоб змусити Німеччину прискорити сертифікацію свого газопроводу в обхід України "Північний потік - 2".

Бербок нагадала, що новий трубопровід РФ досі не відповідає газовим директивам ЄС, які не дозволяють одній компанії бути одночасно і власником труби, і постачальником газу. "Поки це один і той же концерн (" Газпром "- ред.), дозвіл на експлуатацію видавати не можна... Не дозволимо нас шантажувати", - підкреслила німецький політик.

Варто зазначити, що в Кремлі відкрито шантажують ЄС. Особисто президент РФ Володимир Путін 13 жовтня заявив, що Росія готова допомогти європейцям у вирішенні газової кризи. Однак він уточнив, що додаткові обсяги "Газпром" в Європу буде ганяти тільки по "Північному потоку - 2".

"Кожен день я чую новини з фронту": Боєць ГУР різко висловився про те, що потрібно змінити в армії

четвер, 25 квітень 2024, 7:30

Боєць Головного управління розвідки на позивний “Несмачний” повернувся у стрій після 13 місяців перебування у російському полоні та продовжує виконувати завдання по знищенню окупантів. В ексклюзивному інтерв’ю для TSN.UA військовий відповів, які зміни ...

Удар по шпигунській мережі китайців: Байден підписав закон про заборону в США TikTok. Коли та за яких умов почне діяти

четвер, 25 квітень 2024, 7:15

Президент США Джо Байден у середу, 24 квітня, підписав законопроект, який може призвести до загальнонаціональної заборони TikTok, повідомляє CNN. Це положення було включено до законопроєкту про надання іноземної допомоги Україні, Ізраїлю й Тайваню. Вод...