"Не дозволимо нас залякати": Шольц пообіцяв підтримувати Україну до перемоги

Німеччина і її союзники продовжать підтримувати Україну в боротьбі проти РФ до самої перемоги у війні. Про це канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив на Берлінській безпековій конференції, передають Патріоти України.

"Ми продовжимо підтримувати Україну, скільки буде потрібно: економічно, фінансово, гуманітарно, через відбудову зруйнованої енергетичної інфраструктури – а також зброєю", - наголосив канцлер.

При цьому канцлер визнав, що війна в Україні впливає і на німців. Україна, за його словами, має отримати можливість реалізувати своє законне право на самооборону. Але це також служить для захисту європейської архітектури безпеки, зазначив Шольц. Він переконаний, що РФ не може виграти і не виграє почату нею війну.

"Невпинні атаки на життєво важливу інфраструктуру, на водо- та енергомережі, на українські міста та села – це жахлива і водночас відчайдушна стратегія випаленої землі", - сказав канцлер.

Напад РФ на Україну призвів до зміни безпекової архітектури в усій Європі, констатував канцлер. Він запевнив, що Німеччина винесла з цього уроки для власного захисту та підтримки союзників.

Шольц також зазначив, що на Заході дуже серйозно сприймають безвідповідальну ядерну риторику російського режиму. "Але ми не дозволимо нас залякати", - запевнив політик. З цією метою, повідомив він, уряд країни вирішив закупити винищувачі F-35 як частину німецької ядерної програми.

Кримінальну статтю уточнювати не схотіли: Росія оголосила Зеленського в розшук

субота, 4 травень 2024, 16:53

Міністерство внутрішніх справ РФ оголосило президента України Володимира Зеленського в розшук. Про це повідомляють російські пропагандистські агентства РИА Новости і ТАСС та публікують відповідний скріншот з бази МВС РФ, передають Патріоти України. Заз...

"Військові туди ніколи не приходять": The Guardian дізнався, де в Києві ховаються від мобілізації

субота, 4 травень 2024, 14:47

Триває мобілізація в Україні, і в Києві є "острівець виживання" - житловий комплекс у заможному районі Києва, який не відвідують військові. Ухилянтів легше зловити у більш бідних районах, розповів 36-річний ІТ-менеджер Олександр, який спеціально переїх...