Не гальмувати і схвалити Leopard для України: Союзники Німеччини рознесли Шольца

Країни-партнери Німеччини на форумі в Давосі посилили тиск на канцлера Олафа Шольца, щоб Берлін дав дозвіл на експорт німецьких танків Leopard в Україну. Союзники німців вважають, що Київ повинен отримати відповідну допомогу без жодного зволікання, передають Патріоти України.

Як повідомляє Reuters, на Всесвітньому економічному форумі в Давосі союзники ФРН посилили тиск на Шольца для зміни позиції Берліна. Держава досі вагається з постачанням танків Leopard Україні. Німеччина мотивує своє рішення тим, що танки будуть надані Києву тільки в тому випадку, якщо угоду схвалять США та інші союзники.

У матеріалі наголошується, що за день до поїздки Шольца в Давос деякі з ключових союзників України намагалися умовити німецького канцлера змінити точку зору Берліна щодо танків.

На самому форумі президент Польщі Анджей Дуда сказав, що партнери України сподіваються на позитивне рішення щодо постачання танків Leopard.

"Ми сподіваємося і намагаємося організувати велику підтримку України. Ми сподіваємося, що декілька партнерів, союзників нададуть Україні танки", - зазначив Дуда.

Президент Литви Гітанас Науседа "твердо переконаний", що ФРН все ж погодиться поставити Україні танки Leopard для боротьби з російською військовою агресією. Він різко закликав Берлін не зволікати в цьому питанні.

"Ми не можемо дозволити собі розкіш таких затримок. Це має бути зроблено швидко", - зазначив Науседа і додав, що постачання Leopard має стати стратегічною частиною наступного етапу війни Росії проти України.

Відомо, що 20 січня на зустрічі союзників України в Рамштайні країни збираються ухвалити рішення про посилення військової допомоги Києву. "Будуть ухвалені важливі рішення", - сказав глава МЗС Іспанії Хосе Мануель Альбарес Буено і підкреслив, що Мадрид наразі не може дати Києву танки Leopard, які знаходяться на балансі іспанської армії.

"Занадто багато всього": Війна закінчиться, коли Путін зрозуміє, що не зможе виграти, - американський генерал

четвер, 2 травень 2024, 15:50

Війна в Україні закінчиться тоді, коли Путін зрозуміє, що не може перемогти. Для цього західні партнери мають об'єднати всі можливі зусилля у допомозі нашій державі. Про це заявив американський генерал Бен Ходжес, передають Патріоти України. "Тому ми п...

"Нічого не виключаю, Росія не може перемогти":: Макрон виступив із новою заявою щодо введення військ в Україну

четвер, 2 травень 2024, 15:44

Президент Франції Еммануель Макрон не виключає відправлення військ в Україну, оскільки його головна стратегічна мета: Росія не може перемогти, передають Патріоти України з посиланням на The Economist. "Як я вже сказав, я нічого не відкидаю (зокрема, вв...