Не гірші "Леопардів": Макрон назвав умови для поставок Україні французських танків Leclerc

Франція може надати Україні свої танки Leclerc. У неділю, 22 січня, президент Франції Еммануель Макрон назвав для цього три умови. Про це повідомляє BFM TV.

"Нічого не виключено, і це оцінюється колективно за трьома критеріями", – сказав він.

За його словами, по-перше, цей танк не має стати причиною ескалації, по-друге, він має надати реальну та ефективну підтримку українській армії та, по-третє, він не має послаблювати обороноздатність самої Франції.

Leclerc – французький сучасний основний бойовий танк. Створено концерном GIAT в 1980-і роки для заміни застарілого танка AMX-30. Серійне виробництво розпочато в 1992 році, всього до 2007 року було випущено 794 одиниці.

Станом на 2010 рік, подальше виробництво цих танків не ведеться. 406 танків цього типу перебувають на озброєнні Франції, ще 388 – на озброєнні армії Об'єднаних Арабських Еміратів (з них 80 були передані Збройним силам Йорданії у 2018.

У листопаді 2022 року оголошено про модернізацію 122 Leclerc сухопутних сил Франції і встановлення інформаційно-командної системи для обміну інформацією з броньовиками Scorpion з сучасними дисплеями для командира і навідника.

До 2025 року нові танки Leclerc XLR отримають дистанційно керований бойовий модуль з кулеметом 7,62 мм, основне озброєння, зокрема гармата CN 120-26, збережеться. Буде поліпшена броня, у задній частині встановлять протикумулятивні екрани, спереду – блоки динамічного захисту.


Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...