Не годували і не давали води: у 90% визволених з полону українців діагностовано анорексію, - Офіс омбудсмена

Більшість звільнених з російського полону українців розповідають про те, що їх утримували у жахливих умовах, з них знущалися і били. Багато хто розповідає, що їх не годували і не давали навіть води, передають Патріоти України.

У 90% полонених після звільнення діагностовано анорексію. Про це розповів керівник Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Роман Романюк в інтерв'ю Волинській службі новин.

З розповідей звільнених з полону українців випливає тотальне порушення Росією Женевської конвенції з поводження з полоненими, зазначив Романюк.

"Ставлення жахливе. 90% всіх полонених, які повернулися, мають шалену втрату ваги, з них просто знущалися і били. Можна багато жахливих речей говорити, але елементарно – їх не годували чи годували водою. Це жах. 90% всіх військовополонених страждають на анорексію – це ненормально і є порушення всіх прав", – наголосив керівник Секретаріату українського омбудсмена.

Він переконаний, що у ході звільнення нині окупованих РФ територій України світ дізнаватиметься про массу нових шокуючих злочинів російських окупантів.

"У мене теж часто запитують про нові звільнені території: чи можемо ми там знову спостерігати таке? Хоч як це звучало негативно чи не хотілося б чути, але я думаю, що можна навіть і не таке там бачити. Тому, що з кожним днем, коли росіяни перебувають на території, тим більше може мати місце звірств і жахливих злочинів", – зазначив Романюк.

На його думку, нові свідчення та докази звірств РФ в Україні з'являтимуться постійно, загальна ж картина та масштаби злочину, що скоює держава-агресор в нашій країні просто зараз, буде зрозумілою за десятки років.

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...