"Не говорив із Путіним вже кілька місяців": Вучич поскаржився, що війна в Україні погіршила відносини РФ та Сербії

Відносини Росії та Сербії переживають складний період через російське вторгнення в Україну. Про це розповів президент Сербії Олександр Вучич в інтерв'ю американському виданню Bloomberg, передають Патріоти України.

У спілкуванні з журналістами сербський лідер зазначив, що офіційний Белград не підтримує Москву в її війні проти України. За словами Вучича, в минулі роки він багато разів розмовляв з Володимиром Путіним і навіть брав уроки російської мови, щоб говорити з ним без перекладача. Але зараз ситуація змінилася, і лідери двох країн не говорили вже "багато місяців".

"Ми з самого початку говорили, що не в силах і не можемо підтримати вторгнення Росії в Україну. Для нас Крим – це Україна, Донбас – це Україна. Так і залишиться", - заявив Вучич.

Видання зазначає, що Сербія відмовилася приєднатися до західних санкцій проти Росії, через що зіткнулася з тиском США і Європейського Союзу. "Ми перебували під санкціями майже десять років, насправді вісім років, і ми не віримо, що це рішення", — сказав Вучич.

Водночас про повну підтримку дій Москви з боку Белграда говорити також не доводиться. "Ми не завжди радіємо деяким їх позиціям. У нас традиційно хороші відносини, але це не означає, що ми підтримуємо кожне окреме рішення або більшість рішень, які виходять з Кремля," – говорить Вучич.

Також сербський президент запевнив, що не має наміру дозволяти російській "групі Вагнера" вербувати сербів на війну проти України.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...