"Не губіть голови, повторення Сєвєродонецька не буде": Арестович прокоментував ситуацію, що склалася навколо Бахмута

Удень 12 серпня Генштаб заявив про частковий успіх окупантів у напрямку Бахмута. Олексій Арестович наголосив, що повторення ситуації Сєвєродонецька та Лисичанська на Донеччині не буде. Про це позаштатний радник голови Офісу Президента заявив в етері ютуб-каналу "ФЕЙГИН LIVE", передають Патріоти України.

За словами Олексія Арестовича, наступ росіян завершиться максимум на околицях Бахмута та Сіверська.

Успіху в окупантів не буде

Олексій Арестович закликав українців не втрачати голову через частковий успіх окупантів у напрямку Бахмута. 12 серпня ворог зумів просунутися на 1 – 1,5 кілометра і бік Бахмута, однак місто йому захопити не вдасться. "Я запевняю вас, що темпи, масштаби й ціна за це просування такі, що вони не дозволять захопити Бахмут, Сіверськ й інші міста", – наголосив Арестович.

Позаштатний радник голови Офісу Президента наголосив, що в кращому для окупантів випадку бої закінчаться на околицях міст. Однак росіяни зазнають колосальних втрат і ні до чого хорошого такі дії не призведуть. Цей наступ, за словами Арестовича, видихнеться, як і попередні.

Що відбувається на Бахмутівському напрямку

Станом на 18:00 12 серпня на Бахмутівському напрямку тривають обстріли мирних населених пунктів з артилерії й танків. Також загарбники продовжують завдавати авіаударів.

Поблизу Спірного росіяни намагалися вести розвідку, однак наші військові завдали удару й знешкодили ворога. Крім того, росіяни намагалися прорвати оборону українських військ в районах Спірного, Івано-Дарʼївки, Виїмки, Яковлівки, Кодеми, Вершини та Зайцевого, однак зазнали втрат і відступили. На окремих ділянках тривають бої.

Водночас у напрямку Покровське – Бахмут в окупантів є частковий успіх. Ворог намагається закріпитися на нових позиціях.

Є важливий момент: Командир пояснив, чим замінити демобілізацію в Україні, і чому вона не потрібна до завершення війни

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" полковник Павло Паліса виступив проти демобілізації до кінця війни. Військовий вважає, що набагато важливіше отримати можливість частіше проводити ротації для відновлення боєздатності підрозділі...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....