Не ігноруйте тривоги! Воєнна розвідка прогнозує нові ракетні атаки РФ по Україні найближчими днями

Попри виснаження запасів ракет Росія готується до нових масованих атак на Україну. Ворог, вірогідно, збирається завдати ракетних ударів, поки в Україні стоять морози. Мета майбутніх атак лишається незмінною: залишити українців узимку без опалення та енергопостачання. Про це заявив представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький в інтерв'ю Corriere della Serа, передають Патріоти України.

За словами Скібіцького, поки керівництво держави-агресора заявляє про оголошення фейкового "різдвяного перемир'я", війська РФ готуються до нових ударів по Україні.

"Так, звичайно, очікуємо (продовження ракетних атак. – Ред.). Ми добре знаємо, які в них "перемир'я", так було у 2014 році. Вони нічого не значать. Це просто пропаганда. Путін лише намагається перевірити реакцію українців і міжнародної спільноти. І вони готують нові бомбардування, у нас є інформація про це", – зазначив Скібіцький.

За даними української розвідки, нині у росіян дефіцит високоточних і балістичних ракет. Це виявляється, зокрема, у зменшенні кількості ракет під час останніх атак.

"Наприклад, перед Новим роком у нальотах росіяни застосували лише 20 ракет. У жовтні вони випускали по 70-80. Зараз вони також використовують суміш ракет, які запускають з повітря та з моря, а також безпілотники. Ми також знаємо, що у них залишилося лише 90 "Іскандерів". У них проблеми з виробництвом цієї зброї. І вони також зменшили частоту бомбардувань", – сказав Скібіцький.

Водночас Росія чекає, поки в Україні вдарять морози. Адже в цьому разі, вважають у Кремлі, атаки на енергетичну інфраструктуру України будуть "ефективніші". "Вони намагаються залишити без світла населення всієї України особливо в ці моменти, коли холодніше", – пояснив представник ГУР МОУ.

Представник України в ООН іронічно натякнув на руйнування Кримського мосту

четвер, 2 травень 2024, 12:14

Представник України в ООН Сергій Кислиця натякнув, що Керченський міст у тимчасово окупованому Криму буде зруйновано. Він опублікував іронічний колаж у соцмережі X, передають Патріоти України. Кислиця опублікував картинку з різними видами мостів, у яко...

"Мета цього саміту - об'єднати країни": Кулеба пояснив, чому Росію не кличуть на саміт миру

четвер, 2 травень 2024, 11:30

Голова МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що Росію не запрошено на Глобальний саміт миру, адже сідати за нею стіл переговорів немає сенсу. Від РФ неможливо буде домогтися сумлінних дій.Про це міністр сказав у інтерв'ю Foreign Policy, передають Патріоти ...