Не хоче піти під суд за злочинну дурість: Генпрокурорка не наважилася виходити з цим "трешем", підписав той, кого не шкода, - адвокат про звинувачення у держзраді Порошенку

Нова “підозра” Петру Порошенку це ще більший “юридичний треш”, ніж попередня. Про це під час брифінгу заявив адвокат п’ятого Президента Ігор Головань. Він зауважив, що саме тому Генеральний прокурор Ірина Венедіктова не наважилася підписати цей “документ” і раптово пішла у відпустку, зазначають Патріоти України.

“Ми думали, чи наважаться вони з таким текстом виходити в офіційну площину і підписувати. Це навіть вже не “юридичний треш”, як визначив в свій час колишній Генеральний прокурор Рябошапка. Можливі й інші рівні – наприклад, “юридичне лайно” чи щось подібне”, – зауважує Головань.

“У самому тексті підозри визнається, що це пуста абсолютно історія, де відсутні жодні докази і жодні документи. І це виключно шоу, спрямоване на суспільство, на створення чергових «відосиків», які плануються владою, яка абсолютно в усьому програла, виявила свою некомпетентність. І саме під свята, під Новий рік, коли вони сподіваються, що їхній ідіотизму не всі зможуть помітити”, – іронізує Ігор Головань.

“Ми знаємо, і були відповідні кримінальні провадження, що влада здійснює незаконне стеження за п’ятим Президентом Петром Порошенком. Звісно, їм відомо все про його графік, куди їде. І звісно їм було відомо, що він збирається їхати за кордон, у справах, як пов’язаних з відрядженням, так і з якимись особистими речами. Це їм було відомо. І тоді ще в п’ятницю, коли невідомі люди намагалися щось вручити, щось кричали – це була відверта провокація”, – переконаний Головань.

“Після того, як до Портнова були застосовані санкції за Актом Магнітського, певні люди зрозуміли, що втрачати їм вже нічого, і почали повторювати ті провокації, які чинилися на початку всіх цих історій у травні 2019 року”, – нагадав адвокат.

“Ми бачимо, що цей документ підписаний не Генеральним прокурором, і навіть не першим заступником, тобто тим, я так розумію, кого не шкода”, – констатує Головань.

“Всі, хто мають стосунок до цього документа – це співучасники притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності. Ми доведемо фейковість всіх цих так званих обвинувачень і доб’ємося притягнення до відповідальності осіб, які у цьому винні”, – резюмує Головань.

Грабуть все: З Донеччини окупанти вивозять промислове обладнання під виглядом металобрухту

середа, 17 квітень 2024, 0:55

За даними національного спротиву, російські загарбники під виглядом металобрухту вивозять з окупованих територій Донецької області у Росію обладнання промислових підприємств, передають Патріоти України. Дослівно: "Чергова хвиля аудиту промислових підпр...

Президент Казахстану втер носа Путіну в ситуації з рекордним паводком

вівторок, 16 квітень 2024, 23:28

Глава Казахстану Касим-Жомарт Токаєв прибув з робочою поїздкою у Північно-Казахстанську область. Він здійснив обліт Кизилжарського району, околиць Петропавловська та Сергіївського водохранилища – територій, які потерпають від весняної повені. Натомість...