"Не хочемо давати козир Лукашенку": Експерт розповів, чому Україна не б'є у відповідь по Білорусі

Авіабаза РФ у Білорусі, яку обладнають на аеродромі в Зябрівці, призначена для штурмової авіації - фронтових винищувачів і бомбардувальників. Вона необхідна росіянам на випадок підтримки авіації Росії та Білорусі у разі повторного вторгнення РФ з півночі України. Про це в інтерв'ю "Главреду" розповів політичний аналітик Олександр Кочетков, передають Патріоти України.

"Її створюють для сукупної підтримки білоруської та російської авіації. Однак ця база знаходиться в безпосередній досяжності наших засобів протидії. І якщо там розмістили б стратегічні бомбардувальники, ми б їх повністю знищили", - говорить Кочетков.

У той же час, експерт повідомляє про те, що на удари у відповідь по території Білорусі в разі обстрілів в українських військових може існувати табу.

"Табу є, тому що ми не хочемо давати Лукашенку приводу розповідати населенню Білорусі про ворожий напад на їхню територію. Але як тільки білоруси переходять хоча б на сантиметр український кордон, ми почнемо бити по всіх цілях на території Білорусі. Це не стільки Військова, скільки дипломатична ситуація, адже юридично удари по Білорусі є абсолютно законними, бо з її території здійснюється напад. Але з дипломатичної точки зору ми не хочемо давати козир Лукашенку", - говорить Кочетков.

Очільник МЗС Кемерон оцінив ймовірність відновлення дипломатичних відносин Британії з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 13:31

Міністр закордонних справ Британії Девід Кемерон заявив, що у відносинах між Великою Британією та Росією більше «немає шляху назад». Про це він сказав у інтерв'ю Independent, передають Патріоти України. Журналістка запитала його, чи може Британія повер...

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...