"Не хочу бути дотичним до людей, які не відповідають тим принципам, які ми декларували, йдучи на вибори": Ще один "слуга народу" заявив про вихід із фракції

Народний депутат-мажоритарник зі "Слуги народу" Роман Соха заявив про вихід із фракції монобільшості. Про це він повідомив під час виступу у сесійній залі, передають Патріоти України.

"Я з першого дня підтримував Володимира Зеленського та долучився до формування ЗЕкоманди в Запоріжжі, адже Володимир Олександрович декларував те, чого ми чекали всі роки незалежності – кінець кланово-олігархічної системи, викорінення кумівства та політичної корупції, завершення епохи бідності та соціальної несправедливості. Пане президенте, ви обіцяли, що в наших рядах будуть нові обличчя – люди, які ніколи не були в політиці, які не є дотичними до схем і не грабували країну. Ви обіцяли нову генерацію державників… Сьогодні ж я бачу призначення пана Шурми заступником голови Офісу президента", – зазначив Соха.

Депутат заявив, що Ростислав Шурма – це колишній функціонер проросійського «Опозиційного блоку». Соха також звинуватив новопризначеного заступника голови ОПУ в тому, що він намагався зірвати вибори в Запоріжжі, використовуючи «брудні» технології.

"Шурма – це частина старої корумпованої системи і він бився за збереження цієї системи ціною порушення закону. В нас війна, а куратором економіки в Офісі президента ставлять людину, яка має такий бекґраунд та репутацію, і яка точно не була прихильником європейського шляху України в минулому. Це не те, що ми обіцяли людям", – додав Соха з трибуни.

За словами депутата, він неодноразово звертався до керівництва партії та фракції, «доносив до відома думку людей, які втомилися від цих скандалі і втрачають надію на зміни, але нас не чують».

"Для мене особисто Шурма – це остання крапля. Мені дуже соромно за це призначення, а також за призначення міліціянта Янукович – Олега Татарова, лобіста «харківських угод» – Руслана Демченка. Цих людей не має бути на державних посадах. Я не хочу і не можу бути дотичним до людей, які не відповідають тим принципам, що ми декларували йдучи на вибори. Я хочу бути чесним перед самим собою і перед виборцями, яким я маю без сорому дивитися в очі. Саме тому я прийняв важке, але справедливе рішення – я виходжу з фракції "Слуга народу", – додав Соха.

У 2019 році Роман Соха був обраний депутатом Верховної Ради 9 скликання від партії "Слуга Народу" за виборчим округом №75 (Запорізька область). Член партії "Слуга народу". Член однойменної фракції. Член Комітету з питань цифрової трансформації.

Був директор рекламного агентства "Еверест", керівником "Зе!офісу" у Запоріжжі. До того також обіймав посаду директора регіонального роздрібного центру ПАТ "Сведбанк", був директором Запорізької філії ПАТ "Укрінбанк". Освіту здобував у Запорізькій державній інженерній академії та Запорізькому національному технічному університеті за спеціальністю "фінанси".

"Для російської пропаганди зʼявиться чудовий козир": Експерт пояснив, як Росія бачить майбутню війну з Альянсом

вівторок, 19 березень 2024, 0:30

Експерт з міжнародної безпеки Фонду "Демократичні ініціативи" Тарас Жовтенко вважає, що Росія може готуватись до обмеженої гібридної операції на території однієї з країн НАТО. Таку думку він висловив у етері "Еспресо", передають Патріоти України. "Ще о...

Гарно зарекомендували себе у розвідці, та патрулюванні: Бельгія надасть Україні 300 штук італійських броньованих позашляховиків LMV, - ЗМІ

вівторок, 19 березень 2024, 0:04

Бельгія готує пакет військової допомоги для України, який міститиме 300 броньованих позашляховиків LMV, повідомляє видання Shephard Media. Компанія Iveco DV представила LMV 4x4 у 2001 році, як автомобіль із високим рівнем прохідності та захисту броні. ...