"Не хочу їхати задля розваги": Зеленський розповів, чого очікує від саміту НАТО у Вільнюсі

Президент Володимир Зеленський заявив, що очікує від саміту, який відбудеться у Вільнюсі 12 липня, запрошення до Альянсу та гарантії безпеки й наголошує, що не має наміру їхати туди "задля розваги". Про це український лідер розповів в інтерв’ю ABC news, передають Патріоти України.

За словами Зеленського, запрошення України до НАТО - чіткий сигнал того, що світ не боїться Росії. "Україна має отримати чіткі безпекові гарантії, доки вона не в НАТО. Це дуже важливо. Тільки за цих умов наша зустріч матиме сенс. Інакше це чергова політика", - сказав Зеленський. Він додав, що також очікує, що усі важливі рішення будуть прийняті упродовж саміту.

"У цьому випадку очевидно, що я буду там і я буду робити все, щоб прискорити це рішення, щоб мати домовленість із нашими партнерами. Я не хочу їхати до Вільнюса задля розваги", - наголосив президент.

Зеленський разом з дружиною відвідав Охматдит. Медзаклад продовжує рятувати дітей

субота, 27 липень 2024, 19:30

Президент Володимир Зеленський разом із першою леді Оленою Зеленською в День медичного працівника відвідали лікарню Охматдит у Києві, яка зазнала російської атаки 8 липня. Про це глава держави повідомив у Telegram в суботу, 27 липня, передають Патріоти...

Посол України розповіла, коли американські F-16 передаватимуть ЗСУ

субота, 27 липень 2024, 18:45

Українські військові мають можливість використовувати винищувачі F-16 на полі бою вже до кінця 2024 року. Про це повідомила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі телемарафону, передають Патріоти України. «2024 рік – це рік, в якому ця спроможніс...