"Не хочу розуміти, чому моя країна мене зрадила": Затриманий у Білорусі росіянин попросив Путіна позбавити його громадянства

Громадянин Росії Дмитро Попов, обвинувачений в участі в масових заворушеннях на території Білорусі, попросив президента Володимира Путіна позбавити його російського громадянства, повідомляють Патріоти України.

У своєму листі росіянин згадав слова Путіна про те, що ”Росія своїх не кидає”. Насправді, пише Попов, це зовсім не так. На його думку, РФ може прийти на допомогу тільки в тому випадку, якщо витягне з цього політичну вигоду.

“Проте саме Росію я називав своєю Батьківщиною. У відповідь же від одного консула, який прийшов до мене в СІЗО всього лише раз, я почув: “Дімо, ну ви ж все розумієте!” Ні, не розумію. Я відмовляюся розуміти, чому за цілий рік російське консульство поцікавилося моєю персоною один раз. Я відмовляюся розуміти, чому той діалог відбувався після тортур щодо мене в присутності співробітника КДБ”, – пише росіянин.

У своєму листі Попов також вказав, що він не бажає бути громадянином країни, яка жертвує своїми громадянами в інтересах іншої країни.

“Для мене це підла і жорстока зрада. Бути громадянином країни-зрадника я не хочу і не буду”, – написав він.
  • Дмитро Попов був затриманий на початку червня 2020 року. Він був модератором соціальних мереж “країни для життя”, які вів Сергій Тихановський, котрий бажав балотуватися на пост президента Білорусі. Його звинувачують за чотирма кримінальними статтями, в тому числі за статтями про масові заворушення і розпалювання ненависті. Росіянину загрожує до 15 років позбавлення волі.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...