"Не хочу таке чути в нашій країні": Президент Хорватії назвав "Слава Україні!" гаслом шовіністів

Відомий своїми проросійськими поглядами президент Хорватії Коран Міланович вважає, що гасло "Слава Україні!" відноситься до шовіністів і має таке ж походження, як і вигук хорватських усташів "За дім готові". Про це пише видання N1, передають Патріоти України.

Міланович під час церемонії вручення нагород міста Загреба висловився щодо використання правими силами гасла усташів "За дім готові", яке офіційно заборонене у Хорватії.

"Нема різниці між "За дім готові" та "Слава Україні". Це – вигук найрадикальніших шовіністів Західної України, які співпрацювали з нацистами й убили тисячі євреїв, поляків… Не хочу таке чути в Хорватії", – заявив він.

Він додав, що його не цікавить, чому деякі політики "підсіли" на це гасло і запропонував придумати якесь інше.

Справка: гасло "Слава Україні!" почало вживатись ще у 19-му столітті і було загально поширене в Армії Української Народної Республіки, яка діяла на початку 20-го століття. Пізніше його почали використовувати пластові організації, а також політичні рухи.

Ключове питання: Генерал США оцінив, скільки людей потрібно призвати Україні для контрнаступу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:30

Американський генерал-майор у відставці та співзасновник благодійного фонду Osprey Global Solutions Ukraine Девід Грандж відповів, скільки Україна має мобілізувати людей для оборони та контрнаступу. Про це відомо з його інтерв’ю "Радіо Свободі", переда...

"Від божевільних можна чекати чого завгодно": Черник пояснив, чому не варто боятися наступу Росії з Придністров'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:48

Алогічна поведінка Російської Федерації у контексті агресії проти України не дозволяє повністю виключити вірогідності, що загарбники спробують почати наступ на нашу державу з території тимчасово окупованого Придністров'я. Однак якщо це й станеться, осо...