Не хочуть гинути насамоті: Пригожин підтвердив стрілянину "вагнерівців" по бійцях російської армії

Російські загарбники, як і населення цієї країни, дуже цінують власні традиції. А відтак стріляють у спини своїм же, якщо ті захочуть зберегти своє життя та втекти з поля бою неспровокованої війни у чужій країні.

Про таку практику, зокрема, розповів глава ПВК "Вагнера" Євгєній Пригожин. Цікаво, що однією рукою стріляючи у спини військових російської армії, іншу він простягає до Шойгу та Герасимова, вимагаючи більше боєприпасів.

Протистояння жаби та гадюки

Нещодавно лідер вагнерівців в черговий раз скиглив, що його бойовикам не вистачає боєприпасів. Ба більше, неодноразово він дозволяв собі й гострі висловлювання у бік російських високопосадовців.

Через це Пригожин нарвався й сам на критику члена комітету Держдуми з оборони Віктора Соболєва. За даними російських ЗМІ, той заявив, що вагнерівці не мають права критикувати керівництво так званого міністерства війни Росії за недостатнє постачання снарядів.

У відповідь Пригожин порекомендував Соболєву самому поїхати у Бахмут, щоб своїм прикладом зупинити російські війська. А також пояснив, куди і чому використовує дефіцитні кулі.

Кулі для російських спин

Так, Пригожин знову почав скиглити на поведінку загарбників з армії Росії. Він підкреслив, що кадрові вояки, прикриваючись тактичним відходом, просто тікають та кидають "відвойовані ПВК "Вагнер" у ЗСУ території". І така поведінка, мовляв, "ляже ганьбою на історію" Росії на багато років.

Тож, вочевидь, щоб і так покриту по маківку ганьбою історію країни-загарбниці заплямувати ще більше, Пригожин пояснив, чому пулі використовуються не за тим призначенням, задля якого їх видавали.

Боєприпаси ми витрачаємо, зокрема, щоб зупинити натовп військовослужбовців російської армії, які драпають, – сказав лідер ПВК.

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....

Особлива "гра" Кремля? В ISW пояснили, що стоїть за арештом заступника Шойгу, якого запідозрили в держзраді

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:47

Російська влада заарештувала заступника міністра оборони Тимура Іванова 24 квітня за звинуваченням у отриманні хабаря, хоча інші джерела вказали, що він підозрюється у державній зраді. Арешт топчиновника викликав в інформаційному просторі країни-агресо...