Не хочуть помирати за Путіна: Окупанти платять хабарі, щоб "списатися" з армії, - ГУР

У країні-агресорі Росії загострюється проблема з особовим складом окупаційної армії. Багато загарбників намагаються дати хабар, щоб залишити службу та уникнути смерті у розв'язаній проти України війні, передають Патріоти України.

Усього за півроку лише у південному військовому окрузі РФ кількість кримінальних справ за незаконне звільнення з служби за станом здоров'я та надання незаконних відпусток зросла втричі. Про це повідомили у Головному управлінні розвідки Міноборони України.

За інформацією ГУР, майже половина кримінальних проваджень розслідується щодо окупантів 8-ї загальновійськової армії ЗС РФ. Ще 36% припадає на 58 загальновійськову армію держави-агресора, командувача якої навесні цього року заарештували за підозрою в корупції. Крім того, понад 100 кримінальних справ, які відкриті проти посадових осіб військових частин південного військового округу з РФ, стосуються хабарництва за надання відпустки із зони бойових дій.

В українські розвідці заявили, що 38 справ порушено стосовно окупантів 102 мотострілецького полку, який веде бойові дії в районі Часового Яру, 35 справ – щодо 71-го мотострілецького полку, який знаходиться на кордоні з Сумською областю і ще 33 справи – щодо 49-ї бригади 49-ї армії. У рамках ще 43 проваджень розслідують факти отримання хабарів за визнання російських окупантів обмежено придатними.

Також у ГУР наголосили, що рівень корупції у російській армії завжди був високим, проте раніше на подібні випадки хабарництва в РФ не звертали уваги. Фіксація відповідних епізодів у вигляді кримінальних справ може свідчити про зростання рівня деморалізації особового складу окупаційних сил і загрозливу для Москви тенденції втечі з російської армії будь-якими способами.

"Швеція точно не проти того": Експерт пояснив важливість літаків Saab 340 для України

середа, 7 серпень 2024, 10:56

Літаки дальнього радіолокаційного виявлення SAAB 340, які Україна найближчим часом отримає від Швеції, можуть виконувати три функції, пояснив в ефірі "24 каналу" ветеран АТО, військовий експерт Євген Дикий, передають Патріоти України. "Перша – суто обо...

Українські спецпризначенці вночі розгромили ворога на Тендрівській косі, на захід від Залізного Порту - ГУР (відео)

середа, 7 серпень 2024, 10:50

Головне управління розвідки МОУ повідомило, що спецпризначенці підрозділу активних дій "Артан" та Морського центру ГУР 6 серпня провели операцію у північній частині Чорного моря, під час якої знищили окупантів, їх техніку і фортифікації, зазначають Пат...