Не хочуть тягнути "величезний тягар". У НАТО вважають, що США можуть зменшити роль у допомозі Україні

У НАТО вважають, що після президентських виборів США можуть зменшити свою роль у підтримці України. Про це повідомив CNN із посиланням на джерела, поінформовані про перебіг закритої зустрічі міністра оборони Ллойда Остіна з колегами по Альянсу, передають Патріоти України.

Остін зазначив, що не може передбачити майбутнє, однак, за даними джерел, у Конгресі досі зберігається двопартійна підтримка Києва.

Водночас представники Альянсу вважають, що США можуть узяти на себе меншу роль у допомозі, яку назвали "величезним тягарем", тому генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг хоче, щоб члени Альянсу взяли на себе більше відповідальності й керували питанням безпеки для України.

Заклик про "ще більшу активізацію" стосується, зокрема, Європи, додав генсек. Видання пов'язує це з потенційною перемогою на майбутніх президентських виборах у США кандидата від Республіканської партії Дональда Трампа.

"Є спірне питання про військові можливості НАТО, але альтернативи Альянсу немає": Залужний розставив крапки над "і"

неділя, 20 жовтень 2024, 10:57

Посол України у Великій Британії, колишній головнокомандувач Збройними силами України Валерій Залужний заявив, що нашій ккраїні необхідно вступити в НАТО і альтернативи немає. Україна має отримати гарантії миру та безпеки на наступні 100 років. Про це ...

"Наша допомога виявляється в конкретних прикладах": У Франції уточнили, коли Україна отримає перші літаки Mirage 2000

неділя, 20 жовтень 2024, 10:50

Франція продовжить надавати підтримку Україні, передають Патріоти України з посиланням на повідомлення міністра закордонних справ Франції Жан-Ноеля. "Наша допомога виявляється в конкретних прикладах. Стосовно сфери оборони, ми надаємо Україні обладнанн...