Не хочуть жити в РФ: Кремлівська еліта скуповує нерухомість у Дубаї, серед власників - друзі Кадирова та "експрем'єр ДНР"

Російські політики та бізнесмени з кремлівської еліти скуповують нерухомість у Дубаї. Вже налічується понад 100 депутатів Держдуми, чиновників та олігархів, які володіють люксовими віллами та апартаментами у найбільшому місті ОАЕ. До них увійшли також наближені глави Чечні Рамзана Кадирова та колишній "прем'єр-міністр" т.зв. "ДНР". Про це йдеться у розслідуванні 19 ЗМІ з різних країн під координацією норвезького видання Е24, передають Патріоти України.

Вони проаналізували дані про майже 200 іноземних власників житла в Дубаї, які надав Центр перспективних оборонних досліджень (C4ADS).Загалом нерухомість у Дубаї виявили у 40 колишніх і чинних російських політиків та їхніх родичів, близько 30 чиновників та 30 керівників держструктур. Також власниками виявилося понад 10 наближених до влади бізнесменів.

ОАЕ залучив їх до ліберальних правил проживання та м'якого підходу до регулювання, зазначають аналітики. Реальні власники багатьох об'єктів ховаються за назвами офшорних компаній.

Серед власників російської нерухомості – Руслан Байсаров. Це один із найбагатших людей Росії, друг глави Чечні, якого ЗМІ називають "гаманцем Кадирова". Йому належать 5 квартир та вілла на штучному острові Пальма Джумейра загальною вартістю близько 10 млн доларів. Помічник голови Чечні Ахмад Ясаєв є власником апартаментів вартістю 800 тисяч доларів у будівлі Al Hallawi. А син колишнього сенатора від Чечні Зіяда Сабсабі Мухаммед Сабсабі має апартаменти в районі Al Warsan First вартістю 189 тис. доларів, а також віллою в районі Al Merkadh вартістю 3,8 млн доларів.

Втім, і в Рамзана Кадирова виявили розкішну віллу в Дубаї. Туди він кілька разів на рік літає приватним літаком за 80 млн. доларів.

Також серед власників елітного житла значаться депутат Держдуми від КПРФ Роман Лябіхов, та Олександр Бородай від Єдиної Росії, який був "прем'єр-міністром" т.зв. "ДНР". Щодо обох діють західні санкції. Віллу вартістю 3,5 млн доларів у житловому комплексі Mohammed Bin Rashid City, як повідомляється, має і колишній віце-президент РЗ з корпоративної безпеки Олександр Бобрешов.

"У Об'єднаних Арабських Еміратів немає договору про екстрадицію з Європейським Союзом, США, Німеччиною або багатьма іншими країнами. На практиці це означає, що підозрювані, що розшукуються, в скоєнні злочинів можуть ховатися в Дубаї, щоб уникнути правосуддя ", – відзначають розслідувачі.

Ворог не пройде: Прикордонники зупинили штурм окупантів у Харківській області (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:57

Українські прикордонники зупинили штурм російських військ в Харківській області, передають Патріоти України. "Влучними пострілами з 100-мм гармати прикордонники бригади "Сталевий кордон" зупинили штурм окупантів у Харківській області", - йдеться у пові...

"Каравани вже пішли": Експерт дав прогноз , коли західна зброя зможе дати ефект на фронті в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:55

Військова допомога США вже відправлена в Україну і незабаром надійде. Про це в ефірі Radio NV сказав військовий експерт, колишній співробітник СБУ Іван Ступак, передають Патріоти України. За його словами, "каравани допомоги вже пішли". "Не знаємо що, а...