Не хотіли гинути на полі бою: "Мобіків" з Дагестану звинуватили у дезертирстві та "шиють" кримінальні справи

Російських мобілізованих із Дагестану звинуватили у відмові від участі у бойових діях та самовільному залишенні позицій. Наразі проводиться розгляд та кваліфікація дій окупантів, передають Патріоти України.

Про це повідомив Telegram-канал Досьє Шпигуна", з автором якого зв'язався один із мобілізованих військовослужбовців 71 мсп 42 мсд 58 ОА (в/ч 16544, станиця Калиновська, ЧР). Окупант розповів, що разом із 40 своїми товаришами по службі 2 січня перебував під Мар'їнкою Донецької області, де вони потрапили під шквальний артилерійський обстріл із боку ЗСУ.

Водночас вояки держави-агресора були озброєні лише стрілецькою зброєю та не мали засобів зв'язку. Окупанти ухвалили рішення про "відхід" із позицій з метою збереження життів особового складу.

"За словами мого співрозмовника, найменше зволікання коштувало б життя усього підрозділу", – уточнив автор каналу. Коли окупанти повернулися, командування звинуватило їх у боягузтві та брехні, мовляв, жодного обстрілу не було і підрозділ необґрунтовано залишив свої позиції.

Нагадаємо: раніше стало відомо, що в Росії почастішали випадки дезертирства в армії. ЗМІ повідомляли про пошуки втікачів в Астраханській, Ростовській та Волгоградській областях, а також Республіці Калмикія (РФ). Зокрема, до пошуків трьох втікачів в Астраханській області було залучено поліцію. У РФ дезертирство під час мобілізації карається позбавленням волі терміном до 15 років.

У Харківській області дрон окупантів влучив у машину волонтерів – ОВА

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:28

26 квітня безпілотник, скерований армією країни-агресора Росії, атакував цивільний автомобіль у Харківській області. Про це голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив у Telegram, передають Патріоти України. За його словами, інцид...

Приборкання Шольця: США після надання Україні далекобійних ATACMS підштовхне Берлін до позитивного рішення щодо Taurus, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:22

США хочуть, щоб передача ATACMS Україні, спонукала Німеччину надати Києву Taurus. Про це повідомляє "Європейська правда". Зазначається, що про це заявив неназваний високопосадовець оборонного відомства США. Він також зазначив, що рішення про надання Ta...