"Не краща за війська Сомалі": Грузинський військовий оцінив рівень підготовки російської армії

Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну образ "другої армії світу", який був закріплений за російськими військами вщент зруйнувався. Як виявилося, путінські війська - абсолютно непідготовлене угруповання військ, хоча і досить велике. Про це заявив командир легіону Мамука Мамулашвілі в інтерв’ю "Українській правді", передають Патріоти України.

"У нас про них була думка набагато вища, ніж вони насправді виявилися. Це абсолютно непідготовлене угруповання військ, хоча воно досить велике. За професіоналізмом воно не краще за війська Сомалі чи якоїсь іншої держави, які специфічно не особливо звертають увагу на особовий склад своєї армії", - зазначив він.

За словами військового. захисникам України дуже допомогла корупція, яка існує в російській армії: "Це нам дуже допомогло, і я сподіваюся, що вона розвиватиметься й надалі". Він наголосив, що війська окупанта елементарно були не підготовлені до війни з українцями.

"Тож як військові, я б сказав... я не люблю недооцінювати ворога, але з професійного погляду вони навіть не були підготовлені до того, що вони мали побачити в Україні. І багато хто з них загинув", - розказав Мамулашвілі.

Проте, за його словами, з початком бойових дій 24 лютого 2022 року українські захисники зрозуміли, що війська РФ не дуже хочуть зустрічатися з ЗСУ та вступати в рівний бій.

"Ми у своєму понятті робимо те, що захищаємо мирних жителів. І коли ми, наприклад, після звільнення Київської області побачили ось цю величезну кількість убитих дітей та зґвалтованих жінок, на нас це залишило відбиток. Попри те, що ми дуже давно на війні й нічому не дивуємося, ми зрозуміли, що ми не могли врятувати багатьох людей. Якоїсь миті це тиснуло на хлопців.

Я пам'ятаю ті дні, і це було досить складно. У селах, які були окуповані Росією, були звірства, були масові вбивства мирного населення. Звичайно, постраждало насамперед мирне населення, бо Росія за своєю, якщо можна це назвати, стратегією насамперед знищує мирне населення. Їм не дуже хочеться зустрічатися з військовими і вступати в рівний бій, тому що, виходячи з російської психології, вони завжди цуралися цього. Вони можуть зґвалтувати, вони можуть вбити дітей, жінок безневинних. Це стратегія нецивілізованої варварської країни", - зазначив Мамулашвілі.

"Довгий Нептун" у дії: Україна у 10 разів наростила виробництво ракети, яка стала фатальною для ЧФ РФ

середа, 24 квітень 2024, 9:55

"Нептун" став улюбленою ракетою України для знищення Чорноморського флоту Росії. Все більше і більше таких ракет сходить з виробничої лінії. Як йдеться у матеріалі Forbes, зустріч "Нептуна" з багатьома російськими суднами закінчилася фатально для ворож...

"Кращі" кадри: Окупанти призначають директорами навчальних закладів лаборантів і двірників, - ЦНС

середа, 24 квітень 2024, 9:52

У зв'язку з дефіцитом педагогічних працівників на окупованих територіях, загарбники призначають директорами навчальних закладів лаборантів і двірників, передають Патріоти України з посиланням на Центр національного спротиву (ЦНС). Зазначається, що поп...