"Не Київ чи українські АЕС": Експерт розповів про можливі цілі ракетного удару РФ

Військовий експерт, голова "Українського мілітарного порталу" Тарас Чмут вважає, що Російська Федерація в разі вторгнення не буде проводить бомбардування Києва і стратегічних об'єктів. Цілями її ракетного удару можуть стати українські війська на Донбасі. Про це йдеться в "Відкрите небо. Як Україна захищена від російських літаків і ракет", передають Патріоти України.

На думку Чмута, хоч Київ та інші великі українські міста і "накриваються" російськими балістичними ракетами, вони не є основними цілями. Головною мішенню для Москви будуть українські військові підрозділи на Донбасі, і саме їх необхідно в першу чергу захищати зенітно-ракетними комплексами.

"Ніхто не буде бомбити Київ як у Другу світову. Будуть бомбити війська, для того щоб потім захоплювати територію або примушувати Україну до тих чи інших політичних поступок. Просто так бомбити, наприклад, атомні електростанції теж ніхто не буде. Все-таки вже ХХІ-те століття на дворі", - упевнений експерт.

При цьому він виступає категорично проти закупівель американського зенітно-ракетного комплексу Patriot через його високу ціну і "сумнівну надійність".

Генерал-лейтенант Ігор Романенко (займався темою ППО в керівництві Повітряних сил і Генерального штабу ЗСУ в 2006-2010 роках), навпаки, виступає за покупку ЗРК Patriot для захисту від російських балістичних ракет. Він також вважає, що Україну могла б захистити загальноєвропейська і НАТОвська система протиракетної оборони.

Романенко вважає, що від Норвегії (найпівнічніша країна НАТО) до Туреччини (найпівденніша країна альянсу) повинна бути створена "смуга" протиракетної оборони з розвідувально-ударними комплексами, яка б захищала Україну та інші європейські країни. Спільно вони могли б запобігти ракетному удару РФ.

Джерело: РБК-Україна

"Майже повністю складається з іноземних елементів": Експерт "розібрав" російську ракету "Циркон"

четвер, 28 березень 2024, 22:46

Україні потрібна система THAAD, котра здатназбивати балістичні ракети на висоті понад 100 км над землею. Про це заявив авіаексперт Анатолій Храпчинський, пише Espreso, передають Патріоти України. «Маємо більш великий фрагмент російської ракети „Циркон“...

"Армія РФ веде застарілу війну": Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України

четвер, 28 березень 2024, 21:58

Російські війська використовують затримку допомоги для України для інтенсивніших атак. Втім, окупанти не мають ресурсу для здійснення великого прориву. Про це заявив генерал-лейтенант, колишній головнокомандувач збройних сил США в Європі Бен Годжес в е...