"Не люблю галичан": Кива порівняв себе із гетьманом Скоропадським

Народний депутат України від парті "Опозиційна платформа – За життя" Ілля Кива вважає, що для України буде згубним відірватися від Росії, особливо в культурному плані. Про це він написав у своєму Telegram, повідомляють Патріоти України.

Він вважає, що відмовившись від "першої культури" українці стануть підстилкою для інших націй. "Я, як і Скоропадський, не люблю цих галичан, не довіряю їм... Великороси і наші українці створили спільними зусиллями російську науку, російську літературу, музику і мистецтво, і відмовлятися від цього свого високого і хорошого для того, щоб взяти те убозтво, яке нам, українцям, так люб'язно пропонують галичани, просто смішно і немислимо", – написав Кива.

Він процитував гетьмана Павла Скоропадського, який говорив, що "вузьке українство – виключно продукт, привезений нам з Галичини, культуру якої цілком пересаджувати нам не має ніякого сенсу: ніяких даних на успіх немає і це є просто злочином, так як там, власне, і культури немає...".

За словами Киви, не можна дорікнути Тарасу Шевченку, що він нібито не любив Україну, але якщо він би жив сьогодні, то напевно не відмовився б і від російської культури. Але одночасно працював би над розвитком своєї власної, української, якби умови давали б йому можливість це робити.

"Наскільки я вважаю за необхідне, щоб діти вдома і в школі говорили на тій же самій мові, на якій мати їх вчила, знали б докладно історію своєї України, її географію, наскільки я вважаю за необхідне, щоб українці працювали над створенням своєї власної культури, настільки ж я вважаю безглуздим і згубним для України відірватися від Росії, особливо в культурному відношенні", – написав Кива.

У Мелітополі окупанти видали паспорти РФ 14-річним дітям, - омбудсмен Лубінець

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:04

У тимчасово окупованому Мелітополі 14-річним вихованцям обласного центру соціально-психологічної реабілітації, які залишились без батьківського піклування, ворог примусово видав російські паспорти. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав л...

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...