Не лише Харківщина: Буданов попередив, що РФ може почати наступ ще в одній області

Українські війська зможуть зміцнити свої лінії та стабілізувати фронт протягом наступних кількох днів. Водночас Росія може розпочати новий наступ, але вже в Сумській області.Про це заявив начальник ГУР Міноборони України Кирило Буданов, повідомляє The New York Times.

"Ситуація на межі. З кожною годиною ця ситуація наближається до критичної", – заявив Буданов по відеозв’язку з бункера в Харкові.

За оцінками начальника ГУР, атаки російських військ на північному сході мають на меті розтягнути і без того незначні резерви українських військ та відволікти їх від боїв деінде. Буданов визнав, що саме це і відбувається зараз.

Очільник військової розвідки поінформував, що українська армія намагається перекинути війська з інших ділянок лінії фронту, щоб зміцнити свою оборону на північному сході, але знайти особовий склад було важко.

"Усі наші сили або тут, або в Часовому Яру. Я використав усе, що у нас є. На жаль, у нас більше нікого в резерві немає", – заявив Буданов.

На думку начальника ГУР, українські війська зможуть укріпити свої лінії та стабілізувати фронт протягом наступних кількох днів. Але він очікує, що Росія розпочне нову атаку в Сумській області.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...