Не лише паспорти Росії: Жебрівський спрогнозував наступні кроки Путіна на Донбасі (відео)

Екс-чиновник зазначив, що російський президент намагається примусити Володимира Зеленського до діалогу на своїх умовах.

Павло Жебрівський. Фото: Главком.

Президент Росії Володимир Путін указом про спрощену роздачу російських паспортів жителям Донбасу реалізує на сході України "абхазький сценарій". Наступним кроком може стати визнання Кремлем "Л/ДНР". Таку думку висловив колишній глава Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський, передають Патріоти України.

За його словами, Росія скористалася періодом міжвладдя в Україні і "фактично здійснила акт шантажу майбутнього обраного президента". "Особливо симптоматична сьогодні заява "голосу Кремля" Медведчука, який розчарований тим, що Зеленський не збирається виконувати дорожню карту щодо мирного плану на сході України, запропоновану Росією. Й одразу ж була миттєва відповідь – указ про видачу паспортів", – зазначив Жебрівський.

"Путін, видавши цей указ, пробує з тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей зробити або Придністров'я, або Абхазію. Це ще одна злоякісна пухлина, яку Росія робить на тлі країни", – підкреслив він.

На запитання, чи може наступним кроком РФ бути визнання "Л/ДНР", Жебрівський заявив: "Абсолютно. Я думаю, є така стратегія. Думаю, ви пам'ятаєте 2014 рік – коли було міжвладдя, Путін скористався цим і анексував Крим. Сьогодні також є міжвладдя, перехід від Порошенка до Зеленського. Путін теж користується цим. Наступним кроком може бути перетворення ОРДЛО на Абхазію-2 і Придністров'я-2".

Екс-чиновник зазначив, що Путін намагається примусити Зеленського до діалогу на своїх умовах. "Коли була агресія проти Грузії, Путін заявив про "примус до миру". Він із цієї парадигми не вийшов. Сьогодні точно так само щодо України він працює... Фактично, це дуже серйозний шантаж і примус Зеленського для того, щоб він пішов на ту дорожню карту, яку йому намалював Путін і передав в ефірах Медведчук", – пояснив він.

Джерело: Обозреватель

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...