"Не має бути переможців і переможених": У Китаї зробили нову заяву про війну в Україні

У Китаї заявили, що російсько-українська війна має закінчитися переговорами, і "в політичному врегулюванні не має бути переможців і переможених". Пекін має "нормальні" відносини з Москвою, "дискредитувати" які інші держави не повинні, передають Патріоти України.

Із відповідними заявами на пресконференції 3 квітня виступив офіційний представник МЗС КНР Ван Веньбінь. Його процитував сайт Міністерства закордонних справ Китаю.

Дипломат стверджує, що в Пекіна "послідовна, ясна й прозора" позиція щодо війни, розв'язаної Російською Федерацією в Україні. Напад РФ на суверенну державу Веньбінь назвав "українською кризою".

На його думку, є ризик "подальшого погіршення й ескалації", чого треба уникати. Мовляв, "покласти край конфлікту" потрібно "шляхом переговорів, а не бойових дій".

"У політичному врегулюванні не повинно бути переможців і переможених. Швидше, має перемогти мир. Китай продовжуватиме відігравати конструктивну роль у цьому напрямку", – заявив представник зовнішньополітичного відомства.

Він підкреслив, що Пекін не створював цей "конфлікт", ніколи не був його стороною і "ніколи не надавав летальної зброї або техніки будь-якій стороні".

"Ми не шукали й не шукатимемо вигоди від конфлікту. Інші країни не повинні дискредитувати та нападати на нормальні відносини між Китаєм і Росією, не повинні підривати законні права Китаю й китайських компаній, а також не повинні безглуздо перекладати провину на Китай і провокувати конфронтацію між таборами", – сказав Веньбінь.

Зеленський разом з дружиною відвідав Охматдит. Медзаклад продовжує рятувати дітей

субота, 27 липень 2024, 19:30

Президент Володимир Зеленський разом із першою леді Оленою Зеленською в День медичного працівника відвідали лікарню Охматдит у Києві, яка зазнала російської атаки 8 липня. Про це глава держави повідомив у Telegram в суботу, 27 липня, передають Патріоти...

Посол України розповіла, коли американські F-16 передаватимуть ЗСУ

субота, 27 липень 2024, 18:45

Українські військові мають можливість використовувати винищувачі F-16 на полі бою вже до кінця 2024 року. Про це повідомила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі телемарафону, передають Патріоти України. «2024 рік – це рік, в якому ця спроможніс...