Не менше $100 тисяч: Фігуранти "плівок Єрмака" розповіли, у скільки обходилися скандальні призначення (відео)

Люди, які проходили співбесіди у брата голови ОПУ Дениса Єрмака, за призначення на певні посади повинні були платити шалені гроші "благодійникам". При цьому конкретну таксу виставляв саме Денис Єрмак. Про це в інтерв'ю Bihus Info розповіли фігуранти скандальних "плівок" Дмитро Штанько і Сергій Шумський, передають Патріоти України.

За їх словами, в цю суму також входило покриття витрат на експертний висновок про життєздатність конкретного проєкту від Інституту стратегічних досліджень.

"Приходить проєкт. Для того, щоб він отримав підтвердження своєї життєздатності, адже ні я, ні Діма, ні Денис не є фахівцями до такої міри широкого плану, для цього замовляється експертиза в Інституті стратегічних досліджень. Вони проводять, вивчають проєкт і дають своє резюме. Як виявилося, ці експертизи коштують грошей", – говорить Шумський.

Він зазначив, що їх ціна є офіційно встановленою і коливається в межах 150-900 тис. гривень. Як розповідають фігуранти "плівок", співбесіди проводилися у два етапи: безпосередньо сама співбесіда та оприлюднення суми за призначення, якщо кандидат сподобався. Примітно, що Денис Єрмак не розглядав кандидатури без "внесків", які передавалися безпосередньо йому. Як стверджує Штанько, оплата за призначення була своєрідним підтвердженням того, що людина "в команді".

Шойгу погрожує Україні новою російською ракетою "аналоговнєт": Експерт оцінив, наскільки ця зброя небезпечна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:15

Комплекси ЗРК-500, якими Росія погрожує атакувати Україну, схожі на американський ЗРК Patriot, але із затримкою у часі на 40 років. Таку думку висловив 24 Каналу розказав військовий експерт, льотчик-інструктор та полковник ЗСУ в запасі Роман Світан. За...

Не такого чекали: Удар Ізраїлю по Ірану став ганьбою для російської ППО, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:57

Ізраїль завдав точкового удару у відповідь по Ірану, який атакував його раніше. Як пише американська газета The New York Times, метою атаки стала авіабаза поблизу міста Натанз у провінції Ісфахан. Там іранська влада розвиває власну ядерну програму. Ізр...