"Не може бути безкарності за воєнні злочини та інші звірства. Ми притягнемо Путіна до відповідальності": Спільна заява глав держав G7

Лідери "Групи семи" за підсумками зустрічі за участі президента України Володимира Зеленського заявили, що притягнуть до відповідальності російського диктатора Володимира Путіна за вторгнення в Україну.

Дослівно: "Не може бути безкарності за воєнні злочини та інші звірства. Ми притягнемо президента Путіна та відповідальних за це осіб до відповідальності згідно з міжнародним правом.

Ми підтверджуємо, що безвідповідальна ядерна риторика Росії є неприйнятною і що будь-яке застосування хімічної, біологічної або ядерної зброї матиме серйозні наслідки".

У заяві лідери "Групи семи" також зазначають, що Росія повинна буде заплатити Україні за відновлення критично важливої інфраструктури, пошкодженої або зруйнованої в результаті її жорстокої війни.

Глави держав заявили про всебічну підтримку України, доки в цьому буде потреба, і наголосили, що війна має бути закінчена - Росія має припинити вогонь і вивести війська з усієї території України.

Дослівно: "Агресивна війна Росії має закінчитися. На сьогоднішній день ми не бачили доказів того, що Росія віддана стійким мирним зусиллям.

Росія може припинити цю війну негайно, припинивши свої напади проти України та повністю і беззастережно виводячи свої війська з території України".

"Група семи" підтримала ініціативу Зеленського щодо миру. Зокрема, Зеленський запропонував скликати спеціальний саміт, Global Peace Formula Summit, "щоб визначитися, як і коли ми зможемо реалізувати пункти української формули миру".

Удар під дих: Російський Туапсинський нафтопереробний завод зупинився після атаки безпілотників

субота, 18 травень 2024, 9:55

Пожежа, спричинена атакою українського безпілотника на російський Туапсинський нафтопереробний завод на узбережжі Чорного моря, призвела до екстреної зупинки заводу. Але є можливість досить швидко його перезапустити, пише Reuters з посиланням на два д...

Оточення Харкова можливе? Військовий експерт відповів, чи вдасться ворогові захопити місто

субота, 18 травень 2024, 9:05

Російські окупанти не мають достатньо сил для прориву до Харкова через Вовчанськ, Куп'янськ або з напрямку Луганщини. Про це сказав генерал армії України, голова Служби зовнішньої розвідки України 2005-2010 рр. Микола Маломуж в ефірі телеканалу "Еспрес...