Не може "підвісити" в "повітрі" військове відомство держави у війні: Полторак порадився з Зеленським і залишився на посаді, поки

Міністр оборони України Степан Полторак заявив, що написав рапорт на звільнення, тому що поважає конституційне право президента пропонувати парламенту свою кандидатуру на посаду глави оборонного відомства. Про це Полторак сказав журналістам біля Адміністрації Президента, куди його 21 травня викликав президент Володимир Зеленський, зазначають Патріоти України.

“Що стосується моєї роботи? Я зробив все можливе для того, щоб ми створили армію за 5 років. Мені точно не соромно дивитися в очі і вам (журналістам – ред.), і всім українцям”, – зазначив міністр.

Після зустрічі із Зеленським Полторак заявив, що буде виконувати обов’язки глави Міноборони до рішення Верховної Ради про його звільнення з посади.

“Тому що тоді, коли країна знаходиться у стані війни, це дуже небезпечно – залишати Збройні сили без координації системи управління, без керівництва”, – заявив він.

Нагадаємо, 20 травня Полторак направив президенту Володимиру Зеленському, на вимогу останнього, рапорт про відставку із займаної посади.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...