"Не можна діяти методом бізнес-рішалова": Клімкін прокоментував зовнішню політику Зе-команди

За словами Павла Клімкіна, обережна системна дипломатія дуже важлива.

Павло Клімкін. Фото: Українська правда.

Міністерство закордонних справ не впливає на підготовку і прийняття ключових рішень. Воно маргіналізоване. Про це в інтерв'ю говорить колишній міністр закордонних справ Павло Клімкін, передають Патріоти України.

"Рішення ухвалюють кілька людей в Офісі президента. Навіщо тоді ми витрачаємо гроші платників податків на МЗС? У зовнішній політиці не можна діяти методом бізнес-рішалова", - наголошує він.

За словами дипломата, обережна системна дипломатія дуже важлива. "Має досвід і розуміння людей, їхню довіру. Адже політика - це люди. Особливо у нас, де немає усталених інституцій. Оцінку ризиків, побудову стратегії не може забезпечити маленька група - лише система. Остаточно вирішує Зеленський - це його сфера відповідальності - за Конституцією. Але без Міністерства не зможе повноцінно діяти", - додає він.

Джерело: Gazeta.ua

Окупанти завдали ракетного удару по Одесі, виникли пожежі, постраждали цивільні, зокрема трирічна дитина

субота, 20 квітень 2024, 19:40

Російські окупаційні війська 20 квітня завдали чергового ракетного удару по Одесі, виникли пожежі, є постраждалі. Про це в Telegram проінформував голова ОВА Олег Кіпер, передають Патріоти України. "Ворог не припиняє терор мирного населення. Внаслідок ч...

Закон про "іноагентів" не наближає Грузію до ЄС, - ​президент Європейської Ради

субота, 20 квітень 2024, 19:05

Президент Європейської Ради Шарль Мішель розкритикував грузинський закон про "іноагентів", заявивши, що його прийняття вплине на рішення про вступ Грузії до ЄС. Про це повідомляє Euronews, передають Патріоти України. "Я хочу чітко заявити: цей законопр...