"Не можна допустити, щоб це зійшло йому з рук": Блінкен на Генасамблеї ООН звинуватив Путіна в руйнуванні світового порядку

Російська Федерація руйнує "той самий міжнародний порядок, заради підтримки" якого збирається Рада Безпеки ООН. Оголошена мобілізація в РФ і фейкові "референдуми" на тимчасово окупованих територіях України – презирство до Організації об'єднаних націй. Про це пише CNN, передають Патріоти України.

"Світ не може допустити, щоб це зійшло з рук президенту Володимиру Путіну. Те, що президент Путін зробив на цьому тижні, коли велика частина світу збирається в Організації Об'єднаних Націй, щоб підлити масла у вогонь, який він розпалив, демонструє його крайнє презирство до Статуту ООН, Генеральної Асамблеї ООН та цієї Ради", - заявив держсекретар США Ентоні Блінкен.

За його словами, тепер колективний Захід повинен закликати Путіна припинити "той жах, який він почав". "Скажіть йому, щоб він перестав ставити свої інтереси вище інтересів решти світу, включаючи свій власний народ. Скажіть йому, щоб він перестав паплюжити цю пораду і все, за що він стоїть", - заявив політик.

При цьому він нагадав, що "де б не відступала Російська хвиля, виявляли жах, що залишився після неї" - Буча, Ірпінь, Ізюм – виявляли масові поховання, а ті, що вижили, розповідали про тортури. Високопоставлений американський дипломат закликав Росію припинити брязкати ядерною зброєю, назвавши загрозу Путіна використовувати "всі системи зброї", доступні Росії, "загрозливими, враховуючи намір Росії анексувати великі ділянки України в найближчі дні".

Блінкен також вказав на вплив війни на глобальну продовольчу безпеку і розкритикував російську дезінформацію про ефективність схвалених ВООЗ вакцин.

Панічно бояться ЗСУ: Росія перекинула у Крим танковий батальйон, готується до оборони, - "Атеш"

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:44

Російські військові перекидають військову техніку, зокрема танки, у тимчасово окупований Крим для майбутньої оборони півострова Про це повідомляє партизанський рух "Атеш", передають Патріоти України. "Так за нашою інформацією до Євпаторії, нещодавно, п...

По одному місту за раз? Росія змінила тактику ракетних обстрілів України, - експерт

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:22

Російські окупанти змінили тактику масованих атак на Україну - ворог спочатку накопичує крилаті ракети, а потім завдає максимального удару по одному місту, передають Патріоти України. Авіаційний експерт, заступник генерального директора компанії із вир...